Open menu Close menu

Børnerådet mener, at det er helt essentielt at inddrage børn i arbejdet med at løse problemerne i de sociale boligområder. Derfor har Børnerådet lavet en undersøgelse blandt 32 børn og unge i Vollsmose – alle med anden etnisk baggrund end dansk.

Undersøgelsen tegner et billede af en gruppe børn, der på mange måder er glade for at bo, hvor de bor. Men det er også en gruppe børn, der kæmper med en følelse af at blive udsat for et kritisk blik, og som oplever at være stigmatiseret i det danske samfund. I undersøgelsen fortæller børnene bl.a., at de ofte mødes med fordomme i forhold til, hvad de kan og vil. Og de giver udtryk for, at de meget gerne vil væk fra at føle sig anderledes og fra det negative blik, de oplever, der er på dem.

Børnene i undersøgelsen giver udtryk for, at de godt kunne tænke sig i endnu højere grad at blive inddraget i processer og beslutninger omkring deres boligområde, deres fritidsliv, skolen og meget andet. De peger bl.a. på behovet for flere organiserede fora, hvor børn og unge kan komme og sige deres mening til voksne, der tager dem og deres ideer alvorligt.

Om undersøgelsen

Børnerådet har gennemført to 2-dages workshops med hhv. mellemskole- og udskolingselever, afholdt et ungemøde med elever fra 10. klasse, aflagt besøg i et fritidstilbud for 10-14 årige og været på en guidet rundtur af lokale unge i Vollsmose.

På de to workshops og ungemødet har deltagerne arbejdet med deres drømme om fremtidens Vollsmose: Et Vollsmose som er endnu bedre for børn og unge at vokse op i.

32 børn og unge fra fjerde til tiende klasse indgår i Børnerådets undersøgelse. 23 drenge og 9 piger har deltaget.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.