Open menu Close menu
""

Læs eller hent Børnerådets pjece: Gode råd til fagfolk om mødet med børn og unge

Læs pjecen

Du kan også printe de gode råd ud i stort format eller lille format til at hænge på væggen.

Børnerådet har gennem de seneste år gennemført en række undersøgelser blandt børn og unge i forskellige livssituationer. Rigtigt mange af de børn og unge, vi har talt med, har på et tidspunkt i deres liv været i kontakt med det offentlige system, fordi de eller deres forældre har haft det svært. Og der er lige nu for mange børn og unge, der ifølge Børnerådets formand, Per Larsen, ikke bliver mødt i børnehøjde:

”Mange af børnene og de unge fortæller, at de har mødt kompetente og engagerede fagpersoner på deres vej i systemet. De har haft oplevelsen af, at systemet har taget imod dem på deres præmisser, og at der mange steder har været både overskud og respekt for dem og den ofte sårbare situation, de har været i. Men en del fortæller også om oplevelsen af et stift system med voksne uden øje for børnenes behov og om oplevelser, de helst ville have været foruden.”

I denne pjece har vi på tværs af Børnerådets undersøgelser samlet en række gode råd fra Børnerådet til fagfolk, der i det daglige arbejder med børn og unge. De gode råd er formuleret på baggrund af børn og unges oplevelser. Du kan læse om, hvad der har gjort mødet med det offentlige system til en god oplevelse. Og så kan du læse om, hvad de børn og unge, vi har talt med, helst så gjort på en anden måde.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.