Open menu Close menu

Undersøgelsen zoomer ind på på, hvilke udfordringer børnene synes, der er i forbindelse med anbringelse i en plejefamilie. Undersøgelsen dykker desuden ned i, hvad børnene mener, der skal til for at gøre anbringelse i familiepleje så god som muligt for det enkelte barn.

Børnene har en lang række forslag til kommunen, skolen, sagsbehandleren m.fl. om, hvad der skal til for at skabe bedre anbringelser i plejefamilierne. Børnene anbefaler blandt andet, at plejefamilierne bliver endnu bedre forberedt på at få et plejebarn, og at der kommer mere fokus i skolerne på, hvordan det er at være anbragt. De ønsker sig også mere stabile sagsforløb, hvor der f.eks. ikke skiftes ud i sagsbehandlerne.

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

Om undersøgelsen

Børnerådet har inviteret 11 plejebørn i alderen 11-18 år til at deltage i ekspertgruppen ’Børn og unge i plejefamilier’. Børnerådet har i samarbejde med Socialministeriet gjort det muligt for børnene at mødes med ministeren for direkte at fortælle om deres erfaringer og anbefalinger fra ekspertgruppemøderne.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.