Open menu Close menu

Fælles debatindlæg bragt i Jylland-Posten den 4. maj 2018.

Af Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, Per Larsen, formand for Børnerådet og Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær i Red Barnet

Alt tyder på, at Folketinget meget snart bliver nødt til at stemme om et forbud mod omskæring af drengebørn – omfanget af indsamlede underskrifter viser med al tydelighed, at det er en sag, der optager danskerne.

Det er godt nyt for børnene.

Rituel omskæring af drenge er et indgreb, der er i strid med FN’s Børnekonvention. Rasmus Kjeldahl, Per Larsen og Jonas Keiding Lindholm
Hhv. direktør i Børns Vilkår, formand for Børnerådet og generalsekretær i Red Barnet

Rituel omskæring af drenge er et indgreb, der er i strid med FN’s Børnekonvention. Omskæring uden medicinske argumenter på et menneske, der ikke er i stand til at give sit samtykke, er en overtrædelse af grundlæggende medicinske og etiske principper.

Det skyldes, at indgrebet er irreversibelt, smertefuldt og kan medføre alvorlige komplikationer.

Der er tale om et indgreb, vi i andre sammenhænge aldrig ville acceptere, hvis der ikke er en klar medicinsk begrundelse for det. Derfor mener vi, at rituel omskæring aldrig må foregå, før man er voksen nok til selv at afgøre, hvad der skal ske med ens krop. Drengene skal have lov til selv at bestemme.

FN's Menneskerettighedsråd har i 2013 opfordret alle lande til at afskaffe indgreb, som kompromitterer børns integritet og værdighed, og som er skadelige for piger og drenges helbred. Vi ser det som grundlæggende, at forældrerettigheder i denne sammenhæng ikke sættes foran børns ret til kropslig integritet.

Barnets bedste skal altid komme i første række, uanset om det kan indskrænke voksnes behov for at udøve deres religiøse eller traditionsbundne ritualer. Rasmus Kjeldahl, Per Larsen og Jonas Keiding Lindholm
Hhv. direktør i Børns Vilkår, formand for Børnerådet og generalsekretær i Red Barnet

Barnets bedste skal altid komme i første række, uanset om det kan indskrænke voksnes behov for at udøve deres religiøse eller traditionsbundne ritualer.

Politikerne på tværs af partifarve er delt i spørgsmålet om drengeomskæring. Vi vil gerne opfordre alle medlemmer af Folketinget til at fokusere på barnets tarv og sikre ved lov, at drengene selv kan bestemme, om de vil omskæres.

Læs debatindlægget i Jyllands-Posten

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.