Open menu Close menu

Pressenævnets regler for god presseskik siger, at der skal tages særlige hensyn til børn og andre, som man ikke kan forvente kan overskue konsekvenserne af at medvirke. Undersøgelsen viser, at det ikke er alle journalister, producenter og tilrettelæggere, der er tilstrækkeligt gode til at udvise hensyn over for de unge.

Der er desværre flere eksempler i undersøgelsen på, at de unge fx ikke er blevet forberedt på, hvad de kan forvente af reaktioner fra familie og venner, når de åbent står frem. Andre har oplevet, at der uretmæssigt er blevet sat spørgsmålstegn ved, om de fortæller sandheden om deres historie.

De unge kommer med en række anbefalinger til journalister og andre, der viderebringer børn og unges historier i medierne. Anbefalingerne er også relevante for alle, der bruger børn som ambassadører for en sag eller på anden måde er bindeled mellem børn og medier. Derudover kan børn og unge, der overvejer at deltage i en dokumentarfilm eller avisartikel finde nyttig information i anbefalingerne.

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml) Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml) Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

Om undersøgelsen

De seks unge, der har deltaget i ekspertgruppen, har alle været med i dokumentarudsendelser, og flere af dem har efterfølgende givet interviews til nyhedsmedier. Ud af de seks unge er to drenge og fire piger, og de var mellem 14 og 19 år, da de deltog i undersøgelsen. Fælles for dem er, at de har fortalt ganske personlige historier om sig selv på tv.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.