Open menu Close menu

Ret til fritid, ret til privatliv online og ret til at blive hørt.

FN’s Børnekonvention skal beskytte børn og sikre deres rettigheder. Men undersøgelser fra både Børnerådet, Unicef og Institut for Menneskerettigheder viser, at alt for få danske børn kender deres rettigheder.

Derfor lancerer Børnerådet i dag kampagnen Ryk på dine rettigheder, som oplyser børn og unge om deres rettigheder, og hvor de kan blive klogere på dem.

Som led i kampagnen modtager alle landets grundskoler materiale, der kan inspirere til undervisning i, hvad rettigheder er, hvad de kan bruges til, og hvorfor de er vigtige.

Materialet består af plakater, klistermærker og et rettighedsspil.

Det er afgørende, at børn og unge kender deres rettigheder. Kender man ikke sine rettigheder, kan man heller ikke råbe op, hvis noget er forkert eller skal ændres. Mette With Hagensen
Formand for Børnerådet

- Det er afgørende, at børn og unge kender deres rettigheder. Kender man ikke sine rettigheder, kan man heller ikke råbe op, hvis noget er forkert eller skal ændres. Derfor håber vi i Børnerådet, at rettighedsmaterialet vil inspirere til undervisning og gode samtaler ude på skolerne, siger Børnerådets formand, Mette With Hagensen.

Børnerådets kampagne henviser til Børneportalen.dk, hvor børnene på ét sted kan læse om deres rettigheder, finde vej til hjælp og se, hvordan de klager i det offentlige system.

Læs mere om kampagnen her.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.