Ryk på dine rettigheder! Børnerådet vil styrke børns kendskab til FN’s Børnekonvention

21-01-2020

Børn skal kende deres rettigheder for at kunne rykke på dem. Derfor har Børnerådet sendt helt nyt materiale til alle grundskoler i Danmark, som i øjenhøjde formidler FN's Børnekonvention.

Ret til fritid, ret til privatliv online og ret til at blive hørt.

FN’s Børnekonvention skal beskytte børn og sikre deres rettigheder. Men undersøgelser fra både Børnerådet, Unicef og Institut for Menneskerettigheder viser, at alt for få danske børn kender deres rettigheder.

Derfor lancerer Børnerådet i dag kampagnen Ryk på dine rettigheder, som oplyser børn og unge om deres rettigheder, og hvor de kan blive klogere på dem.

Som led i kampagnen modtager alle landets grundskoler materiale, der kan inspirere til undervisning i, hvad rettigheder er, hvad de kan bruges til, og hvorfor de er vigtige.

Materialet består af plakater, klistermærker og et rettighedsspil.

- Det er afgørende, at børn og unge kender deres rettigheder. Kender man ikke sine rettigheder, kan man heller ikke råbe op, hvis noget er forkert eller skal ændres. Derfor håber vi i Børnerådet, at rettighedsmaterialet vil inspirere til undervisning og gode samtaler ude på skolerne, siger Børnerådets formand, Mette With Hagensen.

Børnerådets kampagne henviser til Børneportalen.dk, hvor børnene på ét sted kan læse om deres rettigheder, finde vej til hjælp og se, hvordan de klager i det offentlige system.

Læs mere om kampagnen her.