Open menu Close menu

Børnerådet forholder sig generelt positivt i forhold til alle ændringer, der højner børn og unges mulighed for og ret til et sundt liv.

Børnerådet tilslutter sig nærværende bekendtgørelse i sin helhed og henviser til tidligere høringssvar afgivet til Sundheds – og Ældreministeriet i 2016, hvori det netop blev påpeget, at regelsæt indenfor Sundhedsloven og i Lov om tilbageholdelse af stofmisbrugere ønskedes koordineret og ensrettet.

Børnerådet tilslutter sig desuden, at præcisering af kravene til indberetning til Socialstyrelsen indeholder dokumentation af tilbud givet til andre stofmisbrugere udover de gravide stofmisbrugere – pkt 5 til 10. Gennem denne dokumentation stilles krav til kommunens opmærksomhed på familier med stofmisbrug, hvor der evt. er hjemmeboende børn.

En skærpet opmærksomhed på børns opvækst i familier, hvor der er stofmisbrug, vurderes af Børnerådet som helt essentielt for at undgå, at børn og unge vokser op i utrygge og potentielt skadelige vilkår, såvel sundhedsmæssigt som udviklingsmæssigt.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.