Open menu Close menu

Undersøgelsen fra Børnerådet viser, at en stor gruppe unge i 13-årsalderen er utilfredse med deres krop og tænker meget på deres vægt. Hver sjette 13-årig er utilfreds eller meget utilfreds med sin krop, og næsten en tredjedel tænker ofte eller hele tiden på, om de vejer for meget. Det tal er markant større end andelen af 13-årige, der rent faktisk har vægtproblemer. Især hvis man ser på de 13-årige piger er tallene bekymrende. 23 pct. af pigerne er utilfredse med deres krop og 41 pct. tænker ofte eller hele tiden på, om de vejer for meget.

Undersøgelsen viser, at børn, der er utilfredse med deres krop eller tænker meget på deres vægt, er i generelt dårligere trivsel end børn, der ser positivt på deres krop; de føler sig oftere ensomme, har det sværere i skolen og oplever oftere dårligere stemning i hjemmet.

 

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

Om undersøgelsen

De kvantitative data er resultatet af en spørgeskemaundersøgelse i Børnerådets nye Børne- og Ungepanel. Panelet bestod af 2.713 elever fra 7. klasse fra 110 klasser fra almenområdet5 og 11 klasser fra specialområdet fordelt over hele landet. 2.055 børn har svaret på spørgeskemaet i 2013. Det giver en svarprocent på 76 pct.

Relateret viden

Her kan du se de seneste nyheder, høringssvar og materialer om samme emne.