Nyheder

31. august 2016

Hver fjerde pige i 9. klasse er i fare for at få en spiseforstyrrelse

Slankekur og madritualer er hverdagskost for flere unge piger i 9. klasse. Det viser en ny undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel blandt 1.400 elever. Undersøgelsen viser også, at piger i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse oftere trives dårligere end andre piger.

18. august 2016

Ny fælles aktionsplan mod mobning

Kun i fællesskab kan mobning bekæmpes og forebygges. Det er et af budskaberne i aktionsplanen mod mobning, som Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Børnerådet, Red Barnet og Børns Vilkår lancerer i dag som en del af kampagnen ”Alle for en mod mobning”.

15. juli 2016

Hvordan taler man med børn om angrebet i Nice?

Sociale medier, radio og tv præges lige nu af de voldsomme nyheder om angrebet i Nice. De fleste nyheder er rettet til voksne, men mange børn kan ikke undgå at høre og se brudstykker. Det er derfor vigtigt at tale med børnene om det, de hører og ser. Her er Børnerådets råd til, hvordan du kan gribe det an.

17. juni 2016

Vi ved for lidt til at korrigere børns køn

Der er store huller i den viden, der lægges til grund, når læger foretager kønskorrigerende indgreb på spædbørn.

13. juni 2016

Kom til debat med Børnerådet på Folkemødet

Børnerådets formand Per Larsen er igen i år til Folkemøde på Bornholm. Her kan du se, hvor du kan møde ham til debat om børn og unges rettigheder og forhold.

26. maj 2016

Nordiske børneombud: Flygtningebørns rettigheder skal sikres langt bedre

Når flygtningebørn kommer til de nordiske lande, er det afgørende, at de bliver behandlet med udgangspunkt i de rettigheder, de har ifølge Børnekonventionen og Den Europæiske Menneskeretskonvention. De nordiske børneombud opfordrer deres respektive regeringer til at gøre alt for at sikre flygtningebørns rettigheder.

25. maj 2016

Mere end hver femte i 9. klasse har skadet sig selv

Selvskade er et udbredt problem blandt unge. Det viser Børnerådets nye undersøgelse blandt 1.400 elever i 9. klasse. Børnerådets formand Per Larsen er chokeret over antallet af selvskadende unge og opfordrer til handling.