Nyheder

25. maj 2016

Mere end hver femte i 9. klasse har skadet sig selv

Selvskade er et udbredt problem blandt unge. Det viser Børnerådets nye undersøgelse blandt 1.400 elever i 9. klasse. Børnerådets formand Per Larsen er chokeret over antallet af selvskadende unge og opfordrer til handling.

20. maj 2016

Der er plads til forbedringer, når medierne bruger børn og unge i deres historier

Børn og unge bliver ofte brugt som cases i medierne, men en ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at medierne langt fra altid er deres ansvar bevidst. I Børnerådets undersøgelse, ”Hele Danmark sidder og ser med”, fortæller en gruppe unge om deres oplevelser med at fortælle deres historie til offentligheden.

12. maj 2016

7 ud af 10 unge savner den forælder, de ikke bor hos

Når unge ikke bor sammen med begge deres forældre, spiller tilfredsheden med kontakten til den forælder, de ikke bor hos, en rolle for de unges trivsel. De unge, som er utilfredse med kontakten, er oftere ensomme, kede af det og irritable.

15. april 2016

Ny kampagne imod vold mod børn

Børnerådet, Red Barnet, Børns Vilkår og DR har modtaget midler fra TrygFonden til en kampagne, der skal sætte fokus på børns ret til en dagligdag uden vold

22. marts 2016

Hvordan taler man med børn om angrebene i Bruxelles?

Sociale medier, radio og tv præges lige nu af de voldsomme nyheder om angrebene i Bruxelles. De fleste nyheder er rettet til voksne, men mange børn ikke undgå at høre og se brudstykker. Det er derfor vigtigt at tale med børnene om angrebene. Her er Børnerådets råd til, hvordan du kan gribe det an.

17. marts 2016

Ny undersøgelse fra Børnerådet: Børns oplevelser med børnehusene:

”Jeg synes ikke rigtigt, at der er noget, man kan gøre bedre”. Sådan siger en 12-årig pige, der har været til afhøring og udredning i et af de fem børnehuse, der blev etableret i 2013. En undersøgelse fra Børnerådet viser, at børn, der har været involveret i sager om seksuelle overgreb eller vold, føler sig særdeles godt hjulpet af børnehusenes indsats.

17. marts 2016

Præcis i dag bliver en generation af børn i Danmark fattigere

Fælles debatindlæg fra Børnrådet og en række andre organisationer om konsekvenserne af regeringens nye kontanthjælpsloft, integrationsydelse og 225-timersregel.

14. marts 2016

Forældres skænderier får unge til at bekymre sig om skilsmisse

En ny landsdækkende undersøgelse fra Børnerådet blandt 1.500 elever i 8. klasse viser, at forældres hyppige og højlydte skænderier får unge til at tænke på skilsmisse. De unge, der bekymrer sig om skilsmisse, har lavere livstilfredshed end andre unge.