Nyheder

13. marts 2018

Børnerådet: Signalpolitik afhjælper ikke kriminalitet blandt unge

Regeringens løsning på børn og unges kriminalitet er tvang, straf og ovenikøbet forringelse af de berørte familiers økonomi. Hvad med at forsøge med noget af det, vi ved, virker, spørger Per Larsen, formand for Børnerådet.

06. februar 2018

Børneorganisationer til regeringen: Skal børn ikke garanteres retssikkerhed?

Regeringens udspil om et ungdomskriminalitetsnævn garanterer ikke børn og unges retssikkerhed. Og regeringen satser forkert med fokus på sanktioner og straf, for det er en tidlig social indsats, der virker, mener Red Barnet, Børns Vilkår og Børnerådet.

28. januar 2018

Ungdomskriminalitetsnævn: Sænker I den kriminelle lavalder ad bagvejen?

Fælles debatindlæg af Børns Vilkår, Børnerådet og Red Barnet bragt i Politiken den 28. januar 2018.

14. november 2017

Folkeskolen skal have eleverne i centrum

Forestil dig en folkeskole, hvor alle elever trives og bliver udfordret fagligt. Forestil dig en folkeskole, hvor der er miljø og rammer, som giver optimale vilkår for udvikling. Forestil dig en folkeskole, hvor inddragelse og fællesskab er værdierne. Det er den folkeskole, vi ønsker. Men det er ikke altid den folkeskole, vi oplever.

12. oktober 2017

En 1-års fødselsdag, som ikke skal fejres!

For et år siden indførte et flertal i Folketinget kontanthjælpsloft og 225-timersreglen. Mere end 62.000 børn er havnet i fattigdom af den grund. Dertil kommer et stort antal børn, som lever i fattigdom på grund af integrationsydelsen. Det er en voldsom stigning i børnefattigdommen i Danmark. Folketinget diskuterer lige nu nye nedskæringer i overførselsindkomsterne, herunder forringelse af børnechecken. I stedet bør de diskutere, hvad der skal gøres for at nedbringe børnefattigdommen markant. 1-års fødselsdagen bør være den sidste for de ydelser, der skaber alvorlig børnefattigdom i Danmark.