Nyheder

11. december 2018

Vi skal da altid kæmpe for barnets tarv i Danmark - også når det gælder flygtningebørn

Fælles debatindlæg bragt i Jyllands-Posten den 11. december 2018

06. november 2018

De nordiske børneombud er bekymrede for børns retssikkerhed

Fælles nordisk udtalelse fra børneombuddene i Island, Sverige, Norge, Grønland, Finland og Børnerådet i Danmark.

31. oktober 2018

Opråb: Isolationsfængsel er ikke for børn

Regeringen lægger op til, at børn og unge mellem 15 og 17 år fortsat skal kunne sættes i isolation. Det er en umenneskelig behandling af mindreårige, som bør forbydes, skriver Børnerådet og Dansk Institut Mod Tortur.

03. oktober 2018

20 organisationer: Flere fattige børn er et sygdomstegn for velfærdssamfundet

I Danmark har der i mange år været bred enighed om at forhindre, at børn rammes af fattigdom. Vi har med særlige ydelser og huslejetilskud lagt et økonomisk sikkerhedsnet under fattige familier. Det sikkerhedsnet brast den 1. oktober 2016, da kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen trådte i kraft. Med det forlader vi princippet om, at børn ikke skal være fattige i Danmark, og det har alvorlige konsekvenser både for børnene og samfundet. Et så rigt samfund som Danmark bør absolut forhindre det.

01. oktober 2018

Skal vi straffe børn helt ned til ti år?

Regeringen har med opbakning fra DF og Socialdemokratiet vedtaget at oprette et nyt system med ungdomskriminalitetsnævn, hvor børn ned til ti år kan pålægges sanktioner på op til fire år. Berlingske har spurgt Børnerådets formand, Per Larsen, og justitsminister Søren Pape Poulsen, om det er den rette måde at bekæmpe ungdomskriminalitet på.