Nyheder

29. april 2008

Børn og unge på banen - Børnerådet har holdt konference om involvering af børn og unge

Mandag d. 5. maj holdt Børnerådet konference om, hvordan vi kan få børn og unge med i demokratiet som aktive medborgere.

25. april 2008

Børnerådets årsrapport 2007

Velfærdsministeriet har netop godkendt Børnerådets årsrapport. I rapporten fremlægger Børnerådet økonomiske nøgletal og redegør for årets aktiviteter.

27. marts 2008

Sammen mod mobning: Stor kampagne skal øge børns trivsel

Fredag den 28. marts lyder startskuddet til den nationale kampagne "Sammen mod mobning – for trivsel, tolerance og tryghed."

13. marts 2008

Notat om gennemgang af de kommunale børne- og ungepolitikker

Der er god plads til forbedringer, når det gælder kommunernes fokus på indsatsen for at hjælpe unge, der har begået kriminalitet. Det viser Børnerådets gennemgang af de sammenhængende børne- og ungepolitikker.

07. marts 2008

Børnerådet beder minister se nærmere på aldersgrænser for intim-piercinger

Børnerådet og Det Etiske Råd opfordrer minister for sundhed og forebyggelse, Jakob Axel Nielsen, til at overveje, om det skal forbydes at intim-pierce børn og unge under 18 år.

20. februar 2008

Ungdoms-uro: Ingen nemme løsninger

Børnerådet har med bekymring fulgt den seneste tids uroligheder blandt unge over hele landet. De unges handlinger har skabt foruroligelse både hos myndighederne og blandt almindelige borgere. Også børn og unge, som ikke deltager i urolighederne, er berørt af de voldsomme indtryk i gadebilledet og fra pressens dækning af begivenhederne.

19. februar 2008

Hvad er det egentlig, der sker, når unge begår kriminalitet?

Børnerådet inviterer til filmpremiere: For ung til at være kriminel - en dokumentarfilm om unge på kanten af livet og af loven. Torsdag d. 13. marts 2008, kl. 13.00 - 15. 30 Park Bio, Østerbrogade 79, København.

07. januar 2008

Fattigdom og social eksklusion blandt børn i Danmark

Konference 16. januar 2008, Borup Højskole, København: Op mod 75.000 børn i Danmark lever i fattige og socialt udsatte familier. Tallet er stigende. På konferencen sættes fokus på spørgsmål som: Findes der særlig udsatte grupper? Hvordan ser situationen og mulighederne ud?

18. december 2007

Ordnede og værdige forhold for børn i asylsøgende familier

Børnerådet retter med denne henvendelse til Folketinget og regeringen en appel om en hurtig og effektiv indsats, som kan forbedre forholdene for børn i asylsøgende familier i Danmark.

03. december 2007

Store forskelle i svenske børns levevilkår

Næsten hvert 10. barn i Sverige lever under fattigdomsgrænsen. Børn med ikke-svensk baggrund og børnefamilier, hvor et barn har funktionsnedsættelser, har markant dårligere økonomi end andre børn og familier. Det viser en undersøgelse som den svenske børneombudsmand netop har offentliggjort.