Nyheder

07. januar 2008

Fattigdom og social eksklusion blandt børn i Danmark

Konference 16. januar 2008, Borup Højskole, København: Op mod 75.000 børn i Danmark lever i fattige og socialt udsatte familier. Tallet er stigende. På konferencen sættes fokus på spørgsmål som: Findes der særlig udsatte grupper? Hvordan ser situationen og mulighederne ud?

18. december 2007

Ordnede og værdige forhold for børn i asylsøgende familier

Børnerådet retter med denne henvendelse til Folketinget og regeringen en appel om en hurtig og effektiv indsats, som kan forbedre forholdene for børn i asylsøgende familier i Danmark.

03. december 2007

Store forskelle i svenske børns levevilkår

Næsten hvert 10. barn i Sverige lever under fattigdomsgrænsen. Børn med ikke-svensk baggrund og børnefamilier, hvor et barn har funktionsnedsættelser, har markant dårligere økonomi end andre børn og familier. Det viser en undersøgelse som den svenske børneombudsmand netop har offentliggjort.

23. oktober 2007

Projekt klasseværelset - film og gode idéer på DR's hjemmeside

Et godt skolemiljø har stor indflydelse på børns udbytte af undervisningen, og børnene ved selv hvad de har brug for. Tre TV-udsendelser og en tema-hjemmeside viser, hvordan man sætter gang i spændende forandringer i klasseværelse.

24. september 2007

Ny hjemmeside til Børnerådet

(NB: Børnerådet har skiftet hjemmeside igen i foråret 2014) En gammel traver takker af, når Børnerådet siger farvel til sin hjemmeside anno 2001. Men den ny hjemmeside, som du befinder dig på nu, indeholder stort set alle dokumenter, publikationer osv. som du hele tiden har kunnet finde på www.brd.dk.

19. september 2007

Forbrugerombudsmanden sætter fokus på markedsføring på nettet

En ny kampagne, som skal beskytte børn mod ulovlig markedsføring er på vej fra Forbrugerombudsmanden. Kampagnen udarbejdes i samarbejde med en række organisationer, bl.a. Børnerådet.

19. september 2007

Børnerådet sender fødselsdagsplakat til alle 5. klasser i Danmark

Skoleklasser over hele landet modtager i disse dage en fødselsdagskalender som samtidig er en reklame for Børnerådets Børneinfo.