Nyheder

20. november 2009

Europæiske børneombud kritiserer svag efterlevelse af Børnekonventionen

FN's konvention om barnets rettigheter er ratificeret af samlige europæiske lande, som dermed har har forpligtet sig til at følge konventionens bestemmelser - men ENOC, det europæiske netværk af børnombudsmænd, udtrykker dyb bekymring op til fejringen af konventionens 20 års jubilæum.

20. november 2009

Nordisk råd udgiver rapport om inddragelse af børn

Nordisk Råd har udgivet en publikation i anledning af FN’s Børnekonventions årsdag.Den indeholder 23 konkrete eksempler på, hvordan børn kan inddrages i beslutningsprocesserne.

18. november 2009

Børnekonventionen fylder 20 år

Børnerådet fejrer Børnekonventionens 20 års jublilæum med udgivelsen af en publikation, der stiller skarpt på inddragelse af børn.

14. september 2009

Ny film om søskende til børn med handicap

Men jeg vil ikke bytte... ” er titlen på en film om, hvordan det er at være søskende til et handicappet barn.

24. august 2009

Danskere med handicap har fået menneskerettigheder

Det sker ikke hver dag. Men søndag d. 23. august trådte en ny menneskerettighedskonvention i kraft i Danmark, nemlig FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap. Nu skal vores lovgivning bare følge med, påpeger Institut for Menneskerettigheder.

22. august 2009

Børnerådet beder igen integrationsministeren om at sikre de irakiske børns rettigheder

Børnerådet og Børns Vilkår retter nu en fornyet henvendelse til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Det sker med endnu en opfordring om at sikre, at de irakiske børns forhold er ordentligt belyst.

14. august 2009

Gratis skolefrugt til alle børn senest i 2012

Børnerådet støtter initiativ fra Kræftens Bekæmpelse. Formålet er at sikre, at alle børn har gratis adgang til frugt i skolen - og det skal ske senest i 2012.

01. juli 2009

Børnerådet og Børns Vilkår anmoder Birthe Rønn Hornbech om hastemøde

Børnerådet og Børns Vilkår beder nu integrationsminister Birthe Rønn Hornbech om et hastemøde. Ministeren skal gøre rede for, om der er taget børnefaglige hensyn i beslutningen om at tvangsudsende et antal irakiske børn og deres familier.

23. juni 2009

Forsigtigt forsøg med stemmeret til 16-17-årige i Århus

Magistraten i Århus har givet grønt lys for at give de århusianske unge i alderen 16-17 år mulighed for at stemme ved et prøvevalg i forbindelse med kommunalvalget den 17. november 2009.

12. juni 2009

"Hvis jeg var klimaminister..." vindere kåret i Børnerådets stilekonkurrence

Børnerådet har afholdt en landsdækkende stilekonkurrence for elever i 7. og 8. klasser over hele landet. Nu er vinderne kåret.