Nyheder

14. februar 2010

Klumme: Skal børn have deres egen ombudsmand?

Børn i Danmark har brug for en ombudsmand. Så enkelt kan det siges!

14. februar 2010

Klumme: De selvoptagede, vigtige voksne

Efter en måned på posten som talsmand for børn og unge er en af mine fordomme om voksne i børnepolitik desværre blevet bekræftet. De voksne kører deres helt egne dagsordener af uden at tage hensyn til deres egne og fællesskabets unger.

09. februar 2010

Indenrigs- og Socialministerens tale til KL’s Børnetopmøde

Under parolen 'Børns fællesskaber - fællesskabets børn' holdt Karen Ellemand d. 5. februar sin åbningstale til KL's Børnetopmøde. Talen tog udgangspunkt i Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen og hendes personlige historie om vejen fra børnehjemsbarn til formand for Børnerådet.

09. februar 2010

Ny undersøgelse om frygten for pædofilianklager

Tager børnefagligt personale særlige forholdsregler af frygt for at blive anklaget for pædofili? Det skal en ny undersøgelse afdække.

31. januar 2010

Klumme: Lad børnene og de unge komme til orde

Året startede godt. Efter en dejlig juleferie var det skønt at høre på årets første dag, at statsministeren i sin nytårstale henvendte sig direkte til Danmarks børn og unge. Det var startskuddet for mig og min formandspost for Børnerådet, som jeg blev udnævnt til 1. januar. I Børnerådet er vi nemlig dybt engagerede i at tale med børn og unge og lytte til, hvad de har at sige.

19. januar 2010

Mens de irakiske børn lider, skændes myndighederne

Integrationsministeren påstår i ramme alvor, at de irakiske børn ikke er det offentliges ansvar. Det er en udtalelse, som viser, at der er behov for at få nogle helt basale fakta på plads.

11. januar 2010

Børneorganisationer ønsker kulegravning af asylsystemet

En ny børnepsykiatrisk undersøgelse af 21 irakiske børn viser, at det danske asylsystem ikke er gearet til at håndtere hensynet til børn i asylsager. Derfor foreslår Red Barnet, Børnerådet og Børns Vilkår nu, at systemet kulegraves med Børnekonventionen som udgangspunkt – både i forhold til børns trivsel mens de er i Danmark og deres mulighed for at få ophold.

01. januar 2010

Ros til statsminister for nytårstale til børn

Børnerådets nye formand, Lisbeth Zornig Andersen, roser statsministeren for at tale direkte til børn i sin nytårstale.

16. december 2009

Ny formand for Børnerådet bliver Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen tiltræder posten som ny formand for Børnerådet 1. janaur 2010. Lisbeth Zornig Andersen, som selv har oplevet at vokse op under svære vilkår, har i dag sit eget firma, der kæmper børnehjemsbørnenes sag.

24. november 2009

Indenrigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet

Indenrigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet med funktion fra d. 1. januar 2010.