Nyheder

14. april 2010

Når børn får ondt i livet - artikel fra sind-bladet

Siden 1996 er antallet af børn og unge, der henvises til psykiatrisk i Danmark steget med 163 procent. Vi har bedt Børnerådets nye formand, Lisbeth Zornig Andersen, om en status på det børnepsykiatriske område.

12. april 2010

Klumme: Har du gamet med dit barn i dag?

Ville du sende dit 12-årige barn alene ud i trafikken uden først at have lært hende færdselsreglerne? Nej vel! Men lader du dit 12-årige barn surfe alene rundt på internettet uden at tale med hende om netsikkerhed?

12. april 2010

Podcast: Pressemøde med Børnerådet og Den Katolske Kirke

Børnerådet holdt pressemøde med Den Katolske Kirke umiddelbart efter et møde d. 7. april om kirkens håndtering af sager om seksuelle overgreb. På Katpod.dk kan man høre en optagelse af presssemødet.

01. april 2010

Lad politi og børneeksperter undersøge katolske sex-overgreb

Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, kræver etablering af en task-force, der kan stå for en uvildig undersøgelse af katolske præsters sex-overgreb. Kirkens rolle skal begrænses til at besvare spørgsmål og betale erstatning til ofrene.

29. marts 2010

Lisbeth Zornig Andersen til konference om og med plejebørn

150 sagsbehandlere, familieplejekonsulenter, børne- og ungekonsulenter, ledere i kommuner og organisationer, plejeforældre, tidligere anbragte plejebørn, forskere, studerende og andre med interesse for området var fredag d 26. marts samlet til konference om anbragte børn.

26. marts 2010

Klumme: De voksne vil nu straffe unges gode opførsel

Børnerådets formand, Lisbeth Zorning er imod en nedsættelse af den kriminelle lavalder. Og det er forskningen på området også.

25. marts 2010

Ny undersøgelse: Trivslen i skolen halter

Næsten 10 procent af alle børn i 4. klasse trives ikke i skolen. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet, der offentliggøres torsdag d. 25. marts 2010. Alarmerende tal, siger Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

23. marts 2010

Børnerådets årsberetning og visioner 2009-2010

Mød Børnerådet i en ny publikation, hvor hvert enkelt medlem fortæller om sine visioner for rådets arbejde.

15. marts 2010

Klumme: Børnene skades i højst syv år – det er den gode nyhed!

Som ny Børnerådsformand introduceres jeg til mange vanskelige problemstillinger, jeg ikke anede, eksisterede.

16. februar 2010

Formandens tale ved reception for nyt og forhenværende Børneråd

Børnerådet har fået fire nye medlemmer og Lisbeth Lisbeth Zornig Andersen har netop indledt sin periode som formand for rådet. Det blev markeret med en reception fredag d. 12. februar.