Nyheder

17. august 2010

Kommuner svigter rådgivningen til udsatte børn

Den kommunale rådgivning til børn og unge med sociale problemer er nærmest ikke-eksisterende i mange kommuner. Det viser en ny undersøgelse, der offentliggøres af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner torsdag i denne uge. En rundspørge blandt 47 af landets 98 kommuner afdækker mangelfulde og ufokuserede rådgivningstilbud, der tilsyneladende kun sjældent benyttes af børn.

17. august 2010

Klumme: De slemme, slemme unge

Tænk på den seneste historie om unge, du har læst eller hørt om i medierne. Mit gæt er, at der er en temmelig stor sandsynlighed for, at den enten handler om druk, vold eller anden kriminalitet.

13. august 2010

Børnerådets svar til Naser Khader og Vibeke Manniche om ramadan og faste

Børnerådet mener ikke, der er grund til et forbud mod ramadanen. Det skriver rådet i et brev til Naser Khader og Vibeke Manniche.

22. juli 2010

Man spærrer da børn inde - gør man ikke?

Den 1. juli trådte en lov om etablering af delvist lukkede institutioner for børn og unge mellem 12 og 17 år i kraft. Geert Jørgensen og Lisbeth Zornig Andersen opfordrer på det kraftigste forligspartierne bag dette stykke skadelige skrivebordsarbejde til at genoverveje deres beslutning.

05. juli 2010

Klumme: Hvor er hjælpen, når alle andre svigter?

Skolernes sommerferie er netop skudt i gang, og for adskillige hundrede tusinder af skolebørn betyder det fri fra lektier, snuen til langt op ad dagen og en hverdag med masser af gode oplevelser. Men for en gruppe af børn er der ikke den store forskel på, om det er sommerferie eller ej.

01. juli 2010

Ny rapport: Udsatte børn rammes hårdt af mobning

I en ny rapport fra Børnerådet fortæller 40 udsatte børn og unge om en hård og opslidende hverdag. Det er bl.a. beretninger om vold, kriminalitet, mobning og om at påtage sig forældreansvaret, når forældrene ikke selv gør det.

25. juni 2010

Specialer om børnefattigdom udarbejdet for Børnerådet

Tre studerende på Københavns Universitet har i dialog med Børnerådet skrevet to specialer om børnefattigdom i Danmark.

21. juni 2010

Klumme: Specialskole eller ikke specialskole?

Så ruller debatten om den danske folkeskole igen. Statsministeren har sendt et rejsehold rundt i landet for at sætte skolen under lup. Nu er holdet hjemme igen med ti anbefalinger til, hvordan vi kan få løftet den danske folkeskole op i en top fem, i forhold til de lande vi sammenligner os med.

11. juni 2010

Børnerådet og Det Etiske Råd: Børns rettigheder som levende donorer skal forbedres

Børn helt ned til et-års-alderen bliver i dag brugt som knoglemarvsdonorer. Men det strider mod gældende lovgivning, der kræver, at en donor altid giver sit samtykke. Ny teknologi gør det nu også muligt at designe et barn til at være donor for et sygt barn i familien. Derfor vil Børnerådet og Det Etiske Råd have mere fokus på donorbørnenes rettigheder.

07. juni 2010

Klumme: Valgkamp uden symbolpolitik

Den 13. november 2011. Det er den dag, hvor vi senest skal sætte vores kryds ved et folketingsvalg i Danmark. Men det er vist ikke helt forkert at sige, at valgkampen er godt i gang allerede.