Nyheder

22. august 2009

Børnerådet beder igen integrationsministeren om at sikre de irakiske børns rettigheder

Børnerådet og Børns Vilkår retter nu en fornyet henvendelse til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Det sker med endnu en opfordring om at sikre, at de irakiske børns forhold er ordentligt belyst.

14. august 2009

Gratis skolefrugt til alle børn senest i 2012

Børnerådet støtter initiativ fra Kræftens Bekæmpelse. Formålet er at sikre, at alle børn har gratis adgang til frugt i skolen - og det skal ske senest i 2012.

01. juli 2009

Børnerådet og Børns Vilkår anmoder Birthe Rønn Hornbech om hastemøde

Børnerådet og Børns Vilkår beder nu integrationsminister Birthe Rønn Hornbech om et hastemøde. Ministeren skal gøre rede for, om der er taget børnefaglige hensyn i beslutningen om at tvangsudsende et antal irakiske børn og deres familier.

23. juni 2009

Forsigtigt forsøg med stemmeret til 16-17-årige i Århus

Magistraten i Århus har givet grønt lys for at give de århusianske unge i alderen 16-17 år mulighed for at stemme ved et prøvevalg i forbindelse med kommunalvalget den 17. november 2009.

12. juni 2009

"Hvis jeg var klimaminister..." vindere kåret i Børnerådets stilekonkurrence

Børnerådet har afholdt en landsdækkende stilekonkurrence for elever i 7. og 8. klasser over hele landet. Nu er vinderne kåret.

04. juni 2009

Ny undersøgelse: Tandlæger tier om overgreb

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse viser, at tandlæger og tandplejere tøver med at underrette myndighederne, selv om de er bekymret for, om et barn udsættes for overgreb.

15. maj 2009

Udtalelse fra de nordiske børneombud om tandplejens rolle i bekæmpelse af overgreb mod børn

Den nordiske konference i Oslo 7. – 8. maj 2009 om tandplejens rolle ved omsorgssvigt og overgreb mod børn.

15. maj 2009

26 organisationer: Gratis skolefrugt til alle børn

Forebyggelseskommissionen har anbefalet gratis frugtordninger på alle skoler. Nu vil 26 organisationer - heriblandt Børnerådet - arbejde for at sikre, at gratis skolefrugt bliver en del af den nationale handlingsplan for forebyggelse, så alle børn får skolefrugt i 2012.

07. maj 2009

Børnerådet til FN: Børns rettigheder er truet

Børnerådet og 10 danske organisationer på børneområdet går nu til FN med en analyse og skarp kritik af uacceptable forhold for udsatte børn og unge i Danmark. Det sker i to rapporter til FNs Børnekomité.

30. april 2009

Et mangehovedet uhyre

Behovet for specialundervisning vokser og vokser og sluger i dag omkring 20 procent af alle folkeskolens ressourcer. Årsagen kalder Niels Egelund et mangehovedet uhyre, der skal bekæmpes med flere forskellige våben.