Nyheder

11. oktober 2010

Klumme: Når børn bliver budbringere af dårlige nyheder

Kan du forestille dig at have din 12-årige datter med til gynækolog, fordi hun skal forklare, hvad lægen siger til dig? Eller at din 14-årige søn skal være den, der fortæller dig, at du er uhelbredeligt syg af kræft?

30. september 2010

Familieformer og skilsmisse under lup i ny undersøgelse

De danske familier med mor, far og to børn er i stigende grad under udvikling. Men hvad betyder det for børnene, at familiestrukturen ændrer sig? Det skal en ny undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel give et bud på.

27. september 2010

Nyt Minibørnepanel på vej

Børnerådet har startet et nyt Minibørnepanel rundt omkring i landets børnehaver. Med det får samfundets yngste nu også en stemme i forhold til børns levevilkår i Danmark.

27. september 2010

Klumme: Flere computere til udsatte børn

Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen gør i denne klumme opmærksom på, hvor vigtigt det er, at anbragte børn får samme adgang til computere og internet som alle andre børn.

16. september 2010

Klumme: Gåtur i ghettoen

I onsdags var jeg ude at gå en tur med socialministeren og justitsministeren i Tingbjerg lidt uden for København. Jeg var inviteret sammen med 18 andre voksne for at tale om, hvordan vi får gjort de udsatte boligområder i Danmark til bedre steder at bo for børn og unge.

10. september 2010

Bekymring over børns internetadfærd - Orientering på P1

Når børn og unge bruger nettet, er det de voksnes ansvar at give dem guidelines, så oplevelsen bliver god. Det mener Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

01. september 2010

Klumme: Det betaler sig, at satse på at forebygge

Regeringens forslag til en finanslov for 2011 har ikke fået mange kønne ord med på vejen. I stedet for er forslaget blevet kritiseret sønder og sammen fra mange sider – ikke mindst fordi, der er udsigt til væsentlige besparelser på omsorgen for de svage i samfundet.

01. september 2010

Nyt undervisningsmateriale fra Undervisningsministeriet og Børnerådet om fattigdom og social udstødelse

Undervisningsministeriet og Børnerådet er gået sammen om at udgive et undervisningshæfte, hvor der stilles skarpt på fattigdom og social udstødelse i Danmark anno 2010.

26. august 2010

Jeg tror på folkeskolen!

- og det er der måske grund til at råbe højt i en tid, hvor den kritiseres fra alle sider.

26. august 2010

Giv en håndsrækning til børnene i alkoholfamilier

I Danmark vokser 120.000 børn op i familier med alkoholproblemer. Der er kun dig og mig til at handle på vegne af disse børn, skriver Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen i denne kronik, hvor hun genkalder sig oplevelser fra sin egen opvækst i et drankerhjem.