Nyheder

31. januar 2010

Klumme: Lad børnene og de unge komme til orde

Året startede godt. Efter en dejlig juleferie var det skønt at høre på årets første dag, at statsministeren i sin nytårstale henvendte sig direkte til Danmarks børn og unge. Det var startskuddet for mig og min formandspost for Børnerådet, som jeg blev udnævnt til 1. januar. I Børnerådet er vi nemlig dybt engagerede i at tale med børn og unge og lytte til, hvad de har at sige.

19. januar 2010

Mens de irakiske børn lider, skændes myndighederne

Integrationsministeren påstår i ramme alvor, at de irakiske børn ikke er det offentliges ansvar. Det er en udtalelse, som viser, at der er behov for at få nogle helt basale fakta på plads.

11. januar 2010

Børneorganisationer ønsker kulegravning af asylsystemet

En ny børnepsykiatrisk undersøgelse af 21 irakiske børn viser, at det danske asylsystem ikke er gearet til at håndtere hensynet til børn i asylsager. Derfor foreslår Red Barnet, Børnerådet og Børns Vilkår nu, at systemet kulegraves med Børnekonventionen som udgangspunkt – både i forhold til børns trivsel mens de er i Danmark og deres mulighed for at få ophold.

01. januar 2010

Ros til statsminister for nytårstale til børn

Børnerådets nye formand, Lisbeth Zornig Andersen, roser statsministeren for at tale direkte til børn i sin nytårstale.

16. december 2009

Ny formand for Børnerådet bliver Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen tiltræder posten som ny formand for Børnerådet 1. janaur 2010. Lisbeth Zornig Andersen, som selv har oplevet at vokse op under svære vilkår, har i dag sit eget firma, der kæmper børnehjemsbørnenes sag.

24. november 2009

Indenrigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet

Indenrigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet med funktion fra d. 1. januar 2010.

20. november 2009

Europæiske børneombud kritiserer svag efterlevelse af Børnekonventionen

FN's konvention om barnets rettigheter er ratificeret af samlige europæiske lande, som dermed har har forpligtet sig til at følge konventionens bestemmelser - men ENOC, det europæiske netværk af børnombudsmænd, udtrykker dyb bekymring op til fejringen af konventionens 20 års jubilæum.

20. november 2009

Nordisk råd udgiver rapport om inddragelse af børn

Nordisk Råd har udgivet en publikation i anledning af FN’s Børnekonventions årsdag.Den indeholder 23 konkrete eksempler på, hvordan børn kan inddrages i beslutningsprocesserne.

18. november 2009

Børnekonventionen fylder 20 år

Børnerådet fejrer Børnekonventionens 20 års jublilæum med udgivelsen af en publikation, der stiller skarpt på inddragelse af børn.

14. september 2009

Ny film om søskende til børn med handicap

Men jeg vil ikke bytte... ” er titlen på en film om, hvordan det er at være søskende til et handicappet barn.