Nyheder

30. november 2010

Stilekonkurrence om social udstødelse og fattigdom

Vinderen af Børnerådets og Undervisningsministeriets stilekonkurrence om social udstødelse og fattigdom er nu fundet.

26. november 2010

Unge på tværs i uddannelsesuniverset - sammen om de unges muligheder

Torsdag d. 25. november mødtes aktører på ungdomsuddannelsesområdet med de unge selv til Dansk Erhverv og Børnerådets konference i Børssalen.

23. november 2010

Klumme: TV-Avis - det' for børn

Børnerådets formand opfordrer til, at der bliver lavet en tv-avis for børn.

10. november 2010

Ny undersøgelse: Børn bekymrer sig om finanskrisen

Børnerådet vil have, at børn i Danmark får en tv-avis, der forklarer alvorlige nyheder i et sprog, børn kan forstå. Baggrunden er en ny undersøgelse fra Børnerådet om børns viden om finanskrisen.

10. november 2010

Blogindlæg i anledningen af Børnekonventionens fødselsdag

I anledningen af Børnekonventionens fødselsdag d. 20. november har Lisbeth Zornig Andersen blogget om børns rettigheder på UNICEF Danmarks hjemmeside.

10. november 2010

Artikel til Efterskolen - en barndom uden omsorg og tryghed

Når Maja på 17 tager hjem på weekend fra efterskolen, er hendes far ikke hjemme. Han sidder nemlig i fængsel for narkohandel – og det er Maja, der har anmeldt ham.

10. november 2010

Klumme: Vis mig dit klædeskab, og jeg skal sige dig, om du har venner!

Penge og de ting, vi kan købe for dem, betyder meget i børns hverdag. Vi voksne har et ansvar for at opdrage vores børn til social ansvarlighed.

02. november 2010

Ny undersøgelse: Et kig i klædeskabet afslører børns popularitet

Hvis bøjlerne bugner med G-Star-jeans, jakker fra Gucci og hættetrøjer fra Fred Perry, er der en vis sandsynlighed for, at dit barn har mange venner. Mærkevarer har nemlig betydning for, om børn er dømt inde eller ude i fællesskabet.

27. oktober 2010

Lad os alle gå med ble - klumme til Ekstra Bladet

Aldrig har jeg hørt så mange holdninger til "ghettoer", "belastede boligområder", "almennyttigt ejede etageejendomme befolket med minimum 30 % mennesker uden for arbejdsmarkedet" - eller hvad pokker vi af mere eller politisk korrekthed vælger at kalde det.

26. oktober 2010

Fritid med udfordringer

For de fleste børn er leg i skolegården, cykelture og sport i fritiden en selvfølge. Men når man har et handicap, er tilværelsen ikke altid helt så lige til. Det fortæller fire børn om i en ny rapport, som Børnerådet har sendt til FN’s Børnekomité.