Nyheder

01. april 2010

Lad politi og børneeksperter undersøge katolske sex-overgreb

Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, kræver etablering af en task-force, der kan stå for en uvildig undersøgelse af katolske præsters sex-overgreb. Kirkens rolle skal begrænses til at besvare spørgsmål og betale erstatning til ofrene.

29. marts 2010

Lisbeth Zornig Andersen til konference om og med plejebørn

150 sagsbehandlere, familieplejekonsulenter, børne- og ungekonsulenter, ledere i kommuner og organisationer, plejeforældre, tidligere anbragte plejebørn, forskere, studerende og andre med interesse for området var fredag d 26. marts samlet til konference om anbragte børn.

26. marts 2010

Klumme: De voksne vil nu straffe unges gode opførsel

Børnerådets formand, Lisbeth Zorning er imod en nedsættelse af den kriminelle lavalder. Og det er forskningen på området også.

25. marts 2010

Ny undersøgelse: Trivslen i skolen halter

Næsten 10 procent af alle børn i 4. klasse trives ikke i skolen. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet, der offentliggøres torsdag d. 25. marts 2010. Alarmerende tal, siger Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

23. marts 2010

Børnerådets årsberetning og visioner 2009-2010

Mød Børnerådet i en ny publikation, hvor hvert enkelt medlem fortæller om sine visioner for rådets arbejde.

15. marts 2010

Klumme: Børnene skades i højst syv år – det er den gode nyhed!

Som ny Børnerådsformand introduceres jeg til mange vanskelige problemstillinger, jeg ikke anede, eksisterede.

16. februar 2010

Formandens tale ved reception for nyt og forhenværende Børneråd

Børnerådet har fået fire nye medlemmer og Lisbeth Lisbeth Zornig Andersen har netop indledt sin periode som formand for rådet. Det blev markeret med en reception fredag d. 12. februar.

14. februar 2010

Klumme: Skal børn have deres egen ombudsmand?

Børn i Danmark har brug for en ombudsmand. Så enkelt kan det siges!

14. februar 2010

Klumme: De selvoptagede, vigtige voksne

Efter en måned på posten som talsmand for børn og unge er en af mine fordomme om voksne i børnepolitik desværre blevet bekræftet. De voksne kører deres helt egne dagsordener af uden at tage hensyn til deres egne og fællesskabets unger.

09. februar 2010

Indenrigs- og Socialministerens tale til KL’s Børnetopmøde

Under parolen 'Børns fællesskaber - fællesskabets børn' holdt Karen Ellemand d. 5. februar sin åbningstale til KL's Børnetopmøde. Talen tog udgangspunkt i Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen og hendes personlige historie om vejen fra børnehjemsbarn til formand for Børnerådet.