Nyheder

28. februar 2011

Hvert tiende barn

Hvert 10. barn i Danmark bliver udsat for seksuelle overgreb fra voksne eller jævnaldrende. Mindst. Det reelle tal er nok endnu højere.

05. februar 2011

FN-kritik af Danmarks behandling af udsatte børn

FN kritiserer Danmark manglende efterlevelse af FNs Børnekonvention på flere områder. Det sker i en rapport fra FNs Børnekomité, som netop er blevet sendt til den danske regering. Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, kalder kritikken alvorlig og berettiget.

31. januar 2011

Fagre sociale medieverden

Børnerådets formand bloggede fra Geneve, da den danske regering blev eksamineret i børns rettigheder.

28. januar 2011

DR - Nu med nyheder til børn

DR og Kulturministeriet har netop indgået en ny public service-aftale. Den betyder, at DR nu skal til at lave nyheder rettet direkte mod børn.

24. januar 2011

Børnerådets formand live-blogger hele dagen fra Geneve på Facebook

Følg med, når Lisbeth Zornig Andersen skriver nyt fra den danske regerings møde med FN's Børnekomité i løbet af dagen i dag, d. 24. januar 2011.

24. januar 2011

I dag står Danmark skoleret hos FN's børnekomité

Danske topembedsfolk skal i dag forklare FN’s Børnekomité i Geneve, hvorfor Danmark på en række områder krænker udsatte børns rettigheder.

17. januar 2011

Klumme: Blachman og bjørnetjenester

Det kan være meget svært at finde balancen mellem kærlighed og ærlighed i opdragelse. Men ærlighed er vigtigt, hvis børnene skal kunne klare sig i den virkelige verden. Det mener Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

03. januar 2011

Klumme: En stemme til børn

Hverken statsministeren eller dronningen havde noget at sige i deres nytårstaler til den million danskere, der er under 18 år. Synd og skam, synes Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen.

20. december 2010

Hanne Warming bliver nyt medlem af Børnerådet

Socialminister Benedikte Kiær har i dag udpeget Hanne Warming som nyt medlem af Børnerådet. Hanne Warming, der er børneforsker og lektor ved Roskilde Universitetscenter, er udpeget for området ’Børns opvækst og udvikling’.

06. december 2010

Klumme: Bagud på point

Børnerådet er gået ind i kampen for at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive for de unge. Det starter med en holdningsændring i befolkningen over for uddannelserne og de job, der følger med.