Nyheder

29. januar 2021

Overblik: Det mener Børnerådet om udspillet til Barnets Lov

Udspillet til Barnets Lov er ambitiøst på børnenes vegne og har mange gode takter: Flere rettigheder til barnet, fokus på barnets perspektivet og en generel styrket indsats omkring barnet. Dog efterlyser Rådet et øget fokus på børn og unges uddannelse og efterværn i de kommende forhandlinger, som også bør sikre rammerne for den efterfølgende implementering.

Herunder er Børnerådets holdning til udvalgte dele af udspillet beskrevet.

27. januar 2021

Formand for Børnerådet: At sikre udsatte børn en god skolegang kræver et opgør med silotænkningen

Det er svært at være uenig i, at børn, der ikke har været så heldige i livets lotteri, skal have de bedste forudsætninger for at klare sig selv senere i livet. Der er mange, der skal i arbejdstøjet, for at det bliver en realitet. Og ja, det koster. Men vi har ikke råd til at lade være, skriver formanden for Børnerådet i en kronik bragt i Berlingske.

16. december 2020

18 organisationer: Kære børnenes statsminister, det er tid til at afskaffe børnefattigdom

De seneste års reformer som kontanthjælpsloft, starthjælp og integrationsydelsen har kastet tusindvis af børn ud i fattigdom. Regeringen har indført et midlertidigt børnetilskud, men der er brug for et endeligt og fuldkomment opgør med børnefattigdom i Danmark, skriver formanden for Børnerådet sammen med 17 andre organisationer i dette debatindlæg.

05. oktober 2020

1659 unge fortæller om deres forhold til krop, sundhed og motion

Kropssyn, motionsvaner og risikoadfærd for spiseforstyrrelser. Børnerådet har undersøgt, hvordan unge i 9. klasse oplever deres egen krop og sundhed. Resultaterne er præsenteret i et nyt Børnefakta-ark.

01. oktober 2020

Børnerådet og Rådet for Socialt Udsatte: Anbragte unge bliver kastet ud i voksenlivet. Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, når det fylder 18 år?

Spørg jer selv: Ville I kun give jeres barn lov til at snakke med jer fra 8 til 16 mandag til fredag? Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, så snart det fylder 18 år?

28. september 2020

Børnerådet, Egmont Fonden, Rådet for Børns Læring, Lær for Livet og tidligere anbragte: Fire indsatser er afgørende for anbragte børns fremtid

Anbragte børns fremtid afhænger af fire indsatser: Klare forventninger, tidlig adgang til uddannelse og læring, kontinuitet og særlig støtte, skriver Børnerådet sammen med Egmont Fonden, Lær for Livet, Rådet for Børns Læring og tre tidligere anbragte børn.