Nyheder

28. juni 2011

Ny undersøgelse: Anbragte børn er tabere i it-samfundet

Ny undersøgelse fra Børnehjælpsdagen afspejler en trist it-virkelighed på de danske døgninstitutioner, der akut har behov for computere til børnene og de unge.

27. juni 2011

Ny rapport: Skilsmisseforældre – børns store skræk

Skilsmisseforældre, der er uvenner og skændes, er noget af det værste, børn kan forestille sig. Men en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt børn i 5. klasse viser, at det er hverdagen for 17 pct. af de børn, hvis forældre er skilt.

23. juni 2011

Ny undersøgelse: Børn elsker kernefamilien

Danske børn er vilde med den klassiske kernefamilie. Det viser en ny undersøgelse, Børnerådet har lavet blandt 5. klasses skolebørn over hele landet. Hele 77 pct. af børnene mener, det er bedst for børn at vokse op med begge sine forældre.

20. juni 2011

Nomader på flugt

På en måde er det svært at forstå. Men den er god nok: I Danmark kan familier med tommetykke sager i socialforvaltningen flytte fra en kommune til en anden med gode chancer for, at den nye kommune glemmer, overser, ignorerer eller starter forfra med sagen.

06. juni 2011

Mens vi venter på Brønderslev

Der skulle egentlig være faldet dom i Brønderslev-sagen i onsdags. Men de mange journalister, der havde gjort klar til intens dækning af domsafsigelsen, måtte vende hjem med tomme hænder. Sagen blev nemlig udsat, og først i denne uge får vi at vide, om der er foregået noget strafbart i den store familie.

31. maj 2011

Nordiske børneombudsmænds møde i Stockholm 23. – 25. maj

De nordiske børneombudsmænd og Børnerådet har været på besøg hos børneombudsmanden i Sverige. Temaet for mødet var frihedsberøvede børns rettigheder.

31. maj 2011

Skandinavisk minikonference om børn af fængslede

Hver gang en forælder fængsles, er der et barn, det går ud over. Børn af fængslede er en særligt udsat gruppe, og deres forældres fængsling kan få store konsekvenser for dem senere i livet.

31. maj 2011

Børnerådet skal undersøge, hvordan det opleves for børn at være anbragt

Hvordan oplever anbragte børn det at være anbragt? Og hvordan kan forholdene for anbragte børn forbedres? Det er nogle af de spørgsmål, en ny undersøgelse, som Børnerådet er i gang med, meget gerne skal svare på.

23. maj 2011

De knibske kvinder

Vi lever i en tid, hvor nøgenhed og seksualitet konstant bliver kædet sammen og mistænkeliggjort. Det ærgrer Lisbeth Zornig Andersen sig over i klummen til 24timer.

10. maj 2011

Drop skideballen - Ros dit ADHD-barn!

Skæld-ud, irettesættelser og straf er fuldstændig ubrugelige midler i forhold til håndteringen af ADHD-børn. Der skal ros og klare målsætninger til, skriver Lisbeth Zornig Andersen i klummen til 24timer.