Nyheder

21. november 2011

Fordrukne forældre er farlige for børn

Udsatte børns skæbne er meget tit overladt til, om andre handler på en bekymring. Og det skal vi gøre - særligt, hvis vi arbejder med børn og unge i vores hverdag, siger Lisbeth Zornig Andersen i klummen til 24timer.

10. november 2011

Ny evaluering åbner op for tiltrængte justeringer af forældreansvarsloven

Familiestyrelsen har i dag offentliggjort sine anbefalinger til en revision af den omstridte forældreansvarslov. Hermed foreligger der et solidt stykke værktøj til politikerne på Christiansborg, der nu skal se, hvordan loven kan justeres til fordel for de skilsmisseramte børn i Danmark.

25. oktober 2011

Hvem ved bedre end børnene selv?

Hvem har ansvaret, når det ser ud som om, at en mand i mere end 20 år angiveligt er sluppet af sted med at begå talrige seksuelle overgreb, uden at det er blevet stoppet?

10. oktober 2011

Børnene vandt valget

Jeg ved det godt. I er sikkert snart ved at være trætte af at høre om brede forlig, valgflæsk og løfter, der brydes eller holdes. Og jeg forstår det godt, for valgsnakken har også stået på i lang tid efterhånden.

30. september 2011

Pænt store forventninger

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at Børnerådet har håb og forventninger til den nye socialminister.

27. september 2011

Min valgløfte-ønskeliste, tak!

Valget er overstået, og en ny regering er på vej ind i ministerkontorerne. Tilbage står håbet om, at de nye ministre holder deres løfter fra tiden i opposition.

19. september 2011

Vi skal have fokus på de sårbare børn

Kommunerne må ofte lægge øre til en kritik af deres indsats på børneområdet. Medier og eksperter kritiserer kommunernes indsats i konkrete børnesager, kommunernes tilsyn kritiseres, og det hævdes ofte, at kommuner undgår anbringelser sidst på året på grund af økonomi.

12. september 2011

Lad os nu være visionære

Børnenes minister skal tænke langt og ambitiøst, skriver Lisbeth Zornig Andesen i dagens klumme i 24timer.

15. august 2011

Når ferien endelig er forbi

Det er ikke alle børn, der har nydt sommerferien med sorgløse ture til forlystelsesparker og besøg hos bedsteforældre. For nogle børn er ferie nemlig lig med endeløse dage med bekymringer.

28. juni 2011

Ny IT-fond skal dele gratis computere ud til anbragte børn

’Børnenes IT-Fond’ vil dele gratis computere ud til anbragte børn, der er på vej til eller i gang med en ungdomsuddannelse. Behovet for flere og nye computere på danske døgninstitutioner er akut, viser ny undersøgelse.