Nyheder

11. februar 2021

Børnerådet: Folkeskolen skal være bedre til at komme ulighed i uddannelse til livs

Folkeskolereformen er ikke kommet i mål med at mindske uligheden i uddannelse. Forældres baggrund har stadig afgørende betydning for, hvordan eleverne klarer sig. Derfor må undervisningen tilrettelægges, så den tilgodeser konsekvenserne af uligheden, skriver formanden for Børnerådet, Agi Csonka.

02. februar 2021

Børnerådet: Her er 5 råd til genåbning af skolerne

Nedlukningen har konsekvenser for børns trivsel, hvorfor genåbningen kalder på en konkret strategi. En hjælpepakke og disse fem punkter bør genåbningen indeholde, skriver formand for Børnerådet, Agi Csonka.

29. januar 2021

Overblik: Det mener Børnerådet om udspillet til Barnets Lov

Udspillet til Barnets Lov er ambitiøst på børnenes vegne og har mange gode takter: Flere rettigheder til barnet, fokus på barnets perspektivet og en generel styrket indsats omkring barnet. Dog efterlyser Rådet et øget fokus på børn og unges uddannelse og efterværn i de kommende forhandlinger, som også bør sikre rammerne for den efterfølgende implementering.

Herunder er Børnerådets holdning til udvalgte dele af udspillet beskrevet.

27. januar 2021

Formand for Børnerådet: At sikre udsatte børn en god skolegang kræver et opgør med silotænkningen

Det er svært at være uenig i, at børn, der ikke har været så heldige i livets lotteri, skal have de bedste forudsætninger for at klare sig selv senere i livet. Der er mange, der skal i arbejdstøjet, for at det bliver en realitet. Og ja, det koster. Men vi har ikke råd til at lade være, skriver formanden for Børnerådet i en kronik bragt i Berlingske.

16. december 2020

18 organisationer: Kære børnenes statsminister, det er tid til at afskaffe børnefattigdom

De seneste års reformer som kontanthjælpsloft, starthjælp og integrationsydelsen har kastet tusindvis af børn ud i fattigdom. Regeringen har indført et midlertidigt børnetilskud, men der er brug for et endeligt og fuldkomment opgør med børnefattigdom i Danmark, skriver formanden for Børnerådet sammen med 17 andre organisationer i dette debatindlæg.

05. oktober 2020

1659 unge fortæller om deres forhold til krop, sundhed og motion

Kropssyn, motionsvaner og risikoadfærd for spiseforstyrrelser. Børnerådet har undersøgt, hvordan unge i 9. klasse oplever deres egen krop og sundhed. Resultaterne er præsenteret i et nyt Børnefakta-ark.