Nyheder

10. oktober 2021

Børnerådet: Spørg børnene næste gang, kommunen skal tage en beslutning

Børn er også borgere. Tag dem med på råd i kommunalpolitikken. De bringer nyttig viden og erfaringer ind i det lokale arbejde, foreslår formanden for Børnerådet.

10. juli 2021

Formand for Børnerådet: Børn skal ikke reduceres til statister i en voksenverden

Det kræver information og oplysning at sikre, at alle børn bliver klædt på til at tage stilling til vaccination på et oplyst grundlag.

20. maj 2021

Hør godt efter, når børnene taler

Børnerådet sætter med en ny rapport og et inspirerende casekatalog fokus på børneinddragelse i kommunerne. Børn har ret til at blive hørt og inddraget i rammerne for deres liv og hverdag, men der er store forskelle på, hvor meget og hvordan kommunerne inddrager børn i beslutninger og praksis.

12. april 2021

Formand for Børnerådet: Danske børn og unge er generelt robuste

I Børnerådet er vi især bekymrede for de udsatte børn og unge, som også før coronaen befandt sig på kanten af de sociale fællesskaber, skriver formanden for Børnerådet i et debatindlæg bragt i Berlingske.

11. februar 2021

Børnerådet: Folkeskolen skal være bedre til at komme ulighed i uddannelse til livs

Folkeskolereformen er ikke kommet i mål med at mindske uligheden i uddannelse. Forældres baggrund har stadig afgørende betydning for, hvordan eleverne klarer sig. Derfor må undervisningen tilrettelægges, så den tilgodeser konsekvenserne af uligheden, skriver formanden for Børnerådet, Agi Csonka.

02. februar 2021

Børnerådet: Her er 5 råd til genåbning af skolerne

Nedlukningen har konsekvenser for børns trivsel, hvorfor genåbningen kalder på en konkret strategi. En hjælpepakke og disse fem punkter bør genåbningen indeholde, skriver formand for Børnerådet, Agi Csonka.