Nyheder

24. september 2015

Børn vil høres i deres forældres skilsmissesag

Børn vil inddrages og sige deres mening, når deres forældre skal skilles. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt børn, der har været til møde i Statsforvaltningen. Men børnene efterlyser også bedre information om, hvad der skal ske, når de kommer i Statsforvaltningen, og hvad deres udtalelser skal bruges til.

17. august 2015

Børnerådet og Cisilia spreder god stil på nettet

Unikt samarbejde mellem Børnerådet og det musikalske stjerneskud, Cisilia, skal skabe endnu tryggere rammer for børn og unge på sociale medier.

28. juli 2015

Nyt stærkt fællesskab fokuserer på børn som pårørende

Aftalen om et kompetencecenter og -netværk for børn, som er pårørende, hilses velkomment af et nyt fagligt fællesskab inden for sundheds-, social-, børne- og ungeområdet. Fællesskabet har henvendt sig til den nyudnævnte sundhedsminister, Sophie Løhde, med en række faglige synspunkter og ønsket om at blive inddraget i forberedelserne til etableringen af kompetencecenteret.

10. juni 2015

Stort medieforbrug kan skade unges trivsel

Når unge er online på alle tider af døgnet, går det ud over deres koncentrationsevne og søvn. Det viser en landsdækkende undersøgelse fra Børnerådet blandt 2.000 elever i 7. klasse. Undersøgelsen viser også, at telefonen er anledning til en følelse af stress – både når de har den ved hånden, og når de ikke har.

10. juni 2015

Kom til debat med Børnerådet på Folkemødet

Børnerådets formand Per Larsen er igen i år til Folkemøde. Her kan du se, hvor du kan møde ham til livlig debat.

08. juni 2015

”Så trykker man bare på det, man vil have…” Børnehavebørn fortæller om deres brug af tablets og medier

Når de 4-6-årige børn bruger tablets, vil 75 pct. gerne sidde alene med den. Det viser en undersøgelse, som Børnerådet har gennemført i ca. hundrede børnehaver i hele Danmark. Undersøgelsen er den første af sin slags, der udelukkende fokuserer på de yngstes egne oplevelser af deres mediebrug.