Nyheder

04. marts 2015

Indlæg i Danske Kommuner: Invester i inddragelse

Inddragelse er vigtigt, hvis vi vil skabe forandring for udsatte børn og unge. Det mener Børnerådets formand Per Larsen.

26. februar 2015

Børnerådet: Ny psykiatrilov gør børn retsløse

Børn under 15 år bør have selvstændige rettigheder, når de udsættes for tvang i psykiatrien, mener Børnerådets formand Per Larsen. Han er derfor skuffet på børn og unges vegne over det lovforslag, som politikerne skal tage stilling til i dag.

04. februar 2015

"Det bedste er, når man har én at lege med." Ny undersøgelse fra Børnerådet: Det gode børneliv i dagtilbud

Børn skal høres om, hvad der kendetegner det gode børneliv i dagtilbud. Derfor har Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold bedt Børnerådet om at undersøge, hvad der har betydning for børnehavebørnene. Og de har masser at fortælle, bl.a. at det er relationen til de andre børn, som står øverst på listen over ting, der er vigtige for de 3-6-årige.

19. januar 2015

Lad drenge selv bestemme, om de vil omskæres

Barnets bedste skal altid komme i første række. Læs Børnerådets og Børns Vilkårs debatindlæg fra Jyllands-Posten

19. december 2014

Børn og unge i Vollsmose vil være fri for fordomme

Vi føler os anderledes og mærker et negativt blik fra omverdenen. Vi vil gerne lyttes til og være fri for fordomme. Sådan lyder det fra en gruppe børn og unge, der har talt med Børnerådet om, hvordan det er at vokse op i Vollsmose.

18. december 2014

Rige børn leger bedst på nettet

Børn fra velstillede familier har bedre styr på deres personlige oplysninger på nettet end børn fra mindre velstillede hjem. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse fra Børnerådet blandt 2.000 elever i 7. klasse.