Nyheder

15. december 2015

Mere end hver fjerde ung har svært ved at snakke med mor eller far

De fleste unge synes, det er vigtigt at bruge tid sammen med familien. Men mere end hver fjerde synes, det er svært at tale med sine forældre. Det viser en landsdækkende undersøgelse fra Børnerådet blandt 1.500 elever i 8. klasse.

10. december 2015

Ny rapport fra Børnerådet: Frihedsberøvede unge får ikke den hjælp, de har brug for

Der skal bedre hjælp og støtte til fra kommunen, hvis frihedsberøvede unge skal have en chance for at komme ud af kriminalitet og videre i livet. Det er et af budskaberne fra Børnerådet i en ny rapport om frihedsberøvede unge.

28. november 2015

Stor opgave for kommunerne at hjælpe uledsagede flygtninge

Netop nu oplever Danmark et stigende antal børn under 18 år, der flygter fra deres hjemland og kommer til Danmark alene. De vil meget gerne være en del af det danske samfund, og de har klare ideer om, hvad der skal til for at hjælpe dem til en god tilværelse i Danmark. Men det er langtfra let, viser en ny undersøgelse fra Børnerådet, som kaster lys over de uledsagede flygtninges erfaringer.

29. oktober 2015

For mange unge opsøger ikke hjælp, når de har brug for den

Under halvdelen af unge i 15-års-alderen, der har oplevet sociale problemer hos dem selv, eller hos nogen de kender, søger hjælp. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet. Samtidig er der stor forskel på, hvordan drenge og piger vil reagere, hvis de oplever vold, seksuelle overgreb eller misbrugsproblemer.

24. september 2015

Børn vil høres i deres forældres skilsmissesag

Børn vil inddrages og sige deres mening, når deres forældre skal skilles. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt børn, der har været til møde i Statsforvaltningen. Men børnene efterlyser også bedre information om, hvad der skal ske, når de kommer i Statsforvaltningen, og hvad deres udtalelser skal bruges til.

17. august 2015

Børnerådet og Cisilia spreder god stil på nettet

Unikt samarbejde mellem Børnerådet og det musikalske stjerneskud, Cisilia, skal skabe endnu tryggere rammer for børn og unge på sociale medier.