Nyheder

19. november 2016

Børn har ret til et liv uden vold

Rigtig mange af de børn, der bliver udsat for vold, er slet ikke klar over eller er meget i tvivl om, hvorvidt det er vold.

15. november 2016

Alt for få børn er klar over, at vold mod børn er forbudt

Børn mangler viden om, hvad der er rigtigt og forkert, når det handler om fysisk og psykisk vold. Særligt slemt står det til hos de børn, som selv har været udsat for vold. De er også i højere grad tilbøjelige til at mene, at vold er i orden, viser en ny undersøgelse blandt 4.039 elever i 7. klasse.

14. november 2016

Sikkerhedsnettet under børn, der udsættes for vold, skal strammes

I en ny kvalitativ undersøgelse fra Børnerådet fortæller en gruppe unge, der har levet med vold i hjemmet, hvordan de gennem deres barndom har oplevet alt for mange svigt – ikke kun fra deres forældre, men også fra andre voksne omkring dem. Børnerådets formand Per Larsen er chokeret over, at der ikke er nogen, som har reageret på volden, og efterlyser en mere målrettet indsats mod vold i hjemmet.

14. november 2016

Fysisk og psykisk vold er stadig en del af mange børns hverdag

9 pct. af børnene i 7. klasse har været udsat for grov fysisk vold som slag og spark inden for de sidste 12 måneder i forbindelse med en uenighed med en voksen derhjemme. Mere end hver fjerde har været udsat for grov eller mindre grov fysisk vold. Det viser en ny undersøgelse blandt 4.039 elever i 7. klasse.

13. november 2016

Ny undersøgelse: Hvert 11. barn udsættes for slag og spark

Alt for mange børn og unge lever med vold tæt inde på livet. En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at mere end hvert fjerde barn i 7. klasse har været udsat for vold derhjemme inden for det seneste år. Hvert 11. barn har været udsat for grov vold. Red Barnet, Børns Vilkår og Børnerådet skyder nu en landsdækkende kampagne i gang for at stoppe vold mod børn.

07. september 2016

Børnerådet efterlyser mere og bedre inddragelse af børn og unge

Alt for mange børn og unge oplever, at der bliver truffet beslutninger hen over hovedet på dem, eller at der bliver igangsat indsatser uden et egentligt børneperspektiv. For at sikre at børn og unge bliver inddraget i de forhold, der er relevante for dem, udgiver Børnerådet i dag en håndbog i inddragelse af børn og unge. Bogen er en håndsrækning til alle, der arbejder med børn og unge i deres hverdag.