Nyheder

07. september 2016

Børnerådet efterlyser mere og bedre inddragelse af børn og unge

Alt for mange børn og unge oplever, at der bliver truffet beslutninger hen over hovedet på dem, eller at der bliver igangsat indsatser uden et egentligt børneperspektiv. For at sikre at børn og unge bliver inddraget i de forhold, der er relevante for dem, udgiver Børnerådet i dag en håndbog i inddragelse af børn og unge. Bogen er en håndsrækning til alle, der arbejder med børn og unge i deres hverdag.

05. september 2016

Børn og unge, der lider afsavn, udelukkes fra fællesskabet

Hvis børn og unge må undvære at holde fødselsdag eller sige nej tak til at gå til fodbold på grund af familiens økonomi, går det ud over trivslen. Det viser en ny undersøgelse om afsavn fra Børnerådet blandt 1.616 børn i 4. klasse og 1.390 unge i 9. klasse.

04. september 2016

Børnene bliver de store tabere i regeringens økonomiske reform-spil

Når det nye kontanthjælpsloft den 1. oktober træder i kraft sammen med 225-timersreglen skubber regeringen indirekte tusindevis af danske børn og unge ud i et liv med bekymringer, mistrivsel og følelsen af ikke at slå til.

31. august 2016

Hver fjerde pige i 9. klasse er i fare for at få en spiseforstyrrelse

Slankekur og madritualer er hverdagskost for flere unge piger i 9. klasse. Det viser en ny undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel blandt 1.400 elever. Undersøgelsen viser også, at piger i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse oftere trives dårligere end andre piger.

18. august 2016

Ny fælles aktionsplan mod mobning

Kun i fællesskab kan mobning bekæmpes og forebygges. Det er et af budskaberne i aktionsplanen mod mobning, som Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Børnerådet, Red Barnet og Børns Vilkår lancerer i dag som en del af kampagnen ”Alle for en mod mobning”.

15. juli 2016

Hvordan taler man med børn om angrebet i Nice?

Sociale medier, radio og tv præges lige nu af de voldsomme nyheder om angrebet i Nice. De fleste nyheder er rettet til voksne, men mange børn kan ikke undgå at høre og se brudstykker. Det er derfor vigtigt at tale med børnene om det, de hører og ser. Her er Børnerådets råd til, hvordan du kan gribe det an.

17. juni 2016

Vi ved for lidt til at korrigere børns køn

Der er store huller i den viden, der lægges til grund, når læger foretager kønskorrigerende indgreb på spædbørn.