Nyheder

06. februar 2017

Børns rettigheder bliver stadig krænket

I disse dage forbereder FN sig på at eksaminere Danmark i Børnekonventionen. Og det er mit klare bud, at vi ikke kommer til at kunne prale af topkarakterer. Selvom danske børn på mange måder lever under gode og ordenlige forhold, er der stadig en lang række eksempler på, at danske børns rettigheder bliver overset, tilsidesat eller krænket.

22. januar 2017

Mange børn kommer i børnehave, selvom de er syge

Over halvdelen af alle børn i en ny undersøgelse fra Børnerådet har prøvet at komme syg i børnehave, og hvert 10. barn har oplevet det mange gange. Undersøgelsen, der er foretaget blandt 531 børnehavebørn, viser også, at det stadig er mor, der tager langt de fleste syge- og fridage med børnene.

16. januar 2017

Børn i underholdningsbranchen er ikke beskyttet godt nok

Børn, der arbejder i underholdningsbranchen, er ikke beskyttet af arbejdsmiljøloven på samme måde som andre børn, der arbejder. En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at børnene ofte oplever urimelige arbejdsvilkår. Og nogle børn er slet ikke beskyttet af lovgivningen. Det får Børnerådets formand til at efterlyse bedre beskyttelse og håndhævelse af loven.

11. januar 2017

Folketinget bør bekæmpe børnefattigdom i Danmark

Åbent brev om børnefattigdom sendt til Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget i Folketinget, til Beskæftigelsesministeriet og Socialministeriet samt KL.

06. januar 2017

Børnerådets udflytning til Billund

Per 1. oktober 2017 flytter Børnerådets sekretariat til Billund. Ledige stillinger vil løbende blive slået op. Vi modtager ikke uopfordrede ansøgninger.

19. december 2016

Unge overvurderer, hvor accepteret alkohol er blandt jævnaldrende

Overdrevne forestillinger, om hvor meget jævnaldrende synes, det er i orden at drikke og ryge, trives i bedste velgående blandt unge. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt 1.390 elever i 9. klasse. Undersøgelsen viser også, at næsten hver fjerde ung synes, det er i orden at drikke sig så fuld, at man ikke kan huske noget dagen efter.

19. november 2016

Børn har ret til et liv uden vold

Rigtig mange af de børn, der bliver udsat for vold, er slet ikke klar over eller er meget i tvivl om, hvorvidt det er vold.

15. november 2016

Alt for få børn er klar over, at vold mod børn er forbudt

Børn mangler viden om, hvad der er rigtigt og forkert, når det handler om fysisk og psykisk vold. Særligt slemt står det til hos de børn, som selv har været udsat for vold. De er også i højere grad tilbøjelige til at mene, at vold er i orden, viser en ny undersøgelse blandt 4.039 elever i 7. klasse.