Nyheder

06. januar 2017

Børnerådets udflytning til Billund

Per 1. oktober 2017 flytter Børnerådets sekretariat til Billund. Ledige stillinger vil løbende blive slået op. Vi modtager ikke uopfordrede ansøgninger.

19. december 2016

Unge overvurderer, hvor accepteret alkohol er blandt jævnaldrende

Overdrevne forestillinger, om hvor meget jævnaldrende synes, det er i orden at drikke og ryge, trives i bedste velgående blandt unge. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt 1.390 elever i 9. klasse. Undersøgelsen viser også, at næsten hver fjerde ung synes, det er i orden at drikke sig så fuld, at man ikke kan huske noget dagen efter.

19. november 2016

Børn har ret til et liv uden vold

Rigtig mange af de børn, der bliver udsat for vold, er slet ikke klar over eller er meget i tvivl om, hvorvidt det er vold.

15. november 2016

Alt for få børn er klar over, at vold mod børn er forbudt

Børn mangler viden om, hvad der er rigtigt og forkert, når det handler om fysisk og psykisk vold. Særligt slemt står det til hos de børn, som selv har været udsat for vold. De er også i højere grad tilbøjelige til at mene, at vold er i orden, viser en ny undersøgelse blandt 4.039 elever i 7. klasse.

14. november 2016

Sikkerhedsnettet under børn, der udsættes for vold, skal strammes

I en ny kvalitativ undersøgelse fra Børnerådet fortæller en gruppe unge, der har levet med vold i hjemmet, hvordan de gennem deres barndom har oplevet alt for mange svigt – ikke kun fra deres forældre, men også fra andre voksne omkring dem. Børnerådets formand Per Larsen er chokeret over, at der ikke er nogen, som har reageret på volden, og efterlyser en mere målrettet indsats mod vold i hjemmet.

14. november 2016

Fysisk og psykisk vold er stadig en del af mange børns hverdag

9 pct. af børnene i 7. klasse har været udsat for grov fysisk vold som slag og spark inden for de sidste 12 måneder i forbindelse med en uenighed med en voksen derhjemme. Mere end hver fjerde har været udsat for grov eller mindre grov fysisk vold. Det viser en ny undersøgelse blandt 4.039 elever i 7. klasse.

13. november 2016

Ny undersøgelse: Hvert 11. barn udsættes for slag og spark

Alt for mange børn og unge lever med vold tæt inde på livet. En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at mere end hvert fjerde barn i 7. klasse har været udsat for vold derhjemme inden for det seneste år. Hvert 11. barn har været udsat for grov vold. Red Barnet, Børns Vilkår og Børnerådet skyder nu en landsdækkende kampagne i gang for at stoppe vold mod børn.