Nyheder 2021

15. december 2021

Anbragte børn har ret til en god skolegang

Børnerådet og De Anbragtes Vilkår har i samarbejde med en gruppe anbragte og tidligere anbragte unge formuleret otte principper og en række anbefalinger til en god skolegang for anbragte børn.

06. december 2021

Vi savner fokus på anbragte børns skolegang

Hvorfor er skolegang for anbragte børn ikke et centralt element i reformen 'Børnene først'?

10. oktober 2021

Børnerådet: Spørg børnene næste gang, kommunen skal tage en beslutning

Børn er også borgere. Tag dem med på råd i kommunalpolitikken. De bringer nyttig viden og erfaringer ind i det lokale arbejde, foreslår formanden for Børnerådet.

10. juli 2021

Formand for Børnerådet: Børn skal ikke reduceres til statister i en voksenverden

Det kræver information og oplysning at sikre, at alle børn bliver klædt på til at tage stilling til vaccination på et oplyst grundlag.

20. maj 2021

Hør godt efter, når børnene taler

Børnerådet sætter med en ny rapport og et inspirerende casekatalog fokus på børneinddragelse i kommunerne. Børn har ret til at blive hørt og inddraget i rammerne for deres liv og hverdag, men der er store forskelle på, hvor meget og hvordan kommunerne inddrager børn i beslutninger og praksis.

12. april 2021

Formand for Børnerådet: Danske børn og unge er generelt robuste

I Børnerådet er vi især bekymrede for de udsatte børn og unge, som også før coronaen befandt sig på kanten af de sociale fællesskaber, skriver formanden for Børnerådet i et debatindlæg bragt i Berlingske.

11. februar 2021

Børnerådet: Folkeskolen skal være bedre til at komme ulighed i uddannelse til livs

Folkeskolereformen er ikke kommet i mål med at mindske uligheden i uddannelse. Forældres baggrund har stadig afgørende betydning for, hvordan eleverne klarer sig. Derfor må undervisningen tilrettelægges, så den tilgodeser konsekvenserne af uligheden, skriver formanden for Børnerådet, Agi Csonka.

02. februar 2021

Børnerådet: Her er 5 råd til genåbning af skolerne

Nedlukningen har konsekvenser for børns trivsel, hvorfor genåbningen kalder på en konkret strategi. En hjælpepakke og disse fem punkter bør genåbningen indeholde, skriver formand for Børnerådet, Agi Csonka.

29. januar 2021

Overblik: Det mener Børnerådet om udspillet til Barnets Lov

Udspillet til Barnets Lov er ambitiøst på børnenes vegne og har mange gode takter: Flere rettigheder til barnet, fokus på barnets perspektivet og en generel styrket indsats omkring barnet. Dog efterlyser Rådet et øget fokus på børn og unges uddannelse og efterværn i de kommende forhandlinger, som også bør sikre rammerne for den efterfølgende implementering.

Herunder er Børnerådets holdning til udvalgte dele af udspillet beskrevet.