Nyheder 2016

18. august 2016

Ny fælles aktionsplan mod mobning

Kun i fællesskab kan mobning bekæmpes og forebygges. Det er et af budskaberne i aktionsplanen mod mobning, som Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Børnerådet, Red Barnet og Børns Vilkår lancerer i dag som en del af kampagnen ”Alle for en mod mobning”.

15. juli 2016

Hvordan taler man med børn om angrebet i Nice?

Sociale medier, radio og tv præges lige nu af de voldsomme nyheder om angrebet i Nice. De fleste nyheder er rettet til voksne, men mange børn kan ikke undgå at høre og se brudstykker. Det er derfor vigtigt at tale med børnene om det, de hører og ser. Her er Børnerådets råd til, hvordan du kan gribe det an.

17. juni 2016

Vi ved for lidt til at korrigere børns køn

Der er store huller i den viden, der lægges til grund, når læger foretager kønskorrigerende indgreb på spædbørn.

13. juni 2016

Kom til debat med Børnerådet på Folkemødet

Børnerådets formand Per Larsen er igen i år til Folkemøde på Bornholm. Her kan du se, hvor du kan møde ham til debat om børn og unges rettigheder og forhold.

26. maj 2016

Nordiske børneombud: Flygtningebørns rettigheder skal sikres langt bedre

Når flygtningebørn kommer til de nordiske lande, er det afgørende, at de bliver behandlet med udgangspunkt i de rettigheder, de har ifølge Børnekonventionen og Den Europæiske Menneskeretskonvention. De nordiske børneombud opfordrer deres respektive regeringer til at gøre alt for at sikre flygtningebørns rettigheder.

25. maj 2016

Mere end hver femte i 9. klasse har skadet sig selv

Selvskade er et udbredt problem blandt unge. Det viser Børnerådets nye undersøgelse blandt 1.400 elever i 9. klasse. Børnerådets formand Per Larsen er chokeret over antallet af selvskadende unge og opfordrer til handling.

20. maj 2016

Der er plads til forbedringer, når medierne bruger børn og unge i deres historier

Børn og unge bliver ofte brugt som cases i medierne, men en ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at medierne langt fra altid er deres ansvar bevidst. I Børnerådets undersøgelse, ”Hele Danmark sidder og ser med”, fortæller en gruppe unge om deres oplevelser med at fortælle deres historie til offentligheden.

12. maj 2016

7 ud af 10 unge savner den forælder, de ikke bor hos

Når unge ikke bor sammen med begge deres forældre, spiller tilfredsheden med kontakten til den forælder, de ikke bor hos, en rolle for de unges trivsel. De unge, som er utilfredse med kontakten, er oftere ensomme, kede af det og irritable.

15. april 2016

Ny kampagne imod vold mod børn

Børnerådet, Red Barnet, Børns Vilkår og DR har modtaget midler fra TrygFonden til en kampagne, der skal sætte fokus på børns ret til en dagligdag uden vold