Nyheder 2016

19. december 2016

Unge overvurderer, hvor accepteret alkohol er blandt jævnaldrende

Overdrevne forestillinger, om hvor meget jævnaldrende synes, det er i orden at drikke og ryge, trives i bedste velgående blandt unge. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt 1.390 elever i 9. klasse. Undersøgelsen viser også, at næsten hver fjerde ung synes, det er i orden at drikke sig så fuld, at man ikke kan huske noget dagen efter.

19. november 2016

Børn har ret til et liv uden vold

Rigtig mange af de børn, der bliver udsat for vold, er slet ikke klar over eller er meget i tvivl om, hvorvidt det er vold.

15. november 2016

Alt for få børn er klar over, at vold mod børn er forbudt

Børn mangler viden om, hvad der er rigtigt og forkert, når det handler om fysisk og psykisk vold. Særligt slemt står det til hos de børn, som selv har været udsat for vold. De er også i højere grad tilbøjelige til at mene, at vold er i orden, viser en ny undersøgelse blandt 4.039 elever i 7. klasse.

14. november 2016

Sikkerhedsnettet under børn, der udsættes for vold, skal strammes

I en ny kvalitativ undersøgelse fra Børnerådet fortæller en gruppe unge, der har levet med vold i hjemmet, hvordan de gennem deres barndom har oplevet alt for mange svigt – ikke kun fra deres forældre, men også fra andre voksne omkring dem. Børnerådets formand Per Larsen er chokeret over, at der ikke er nogen, som har reageret på volden, og efterlyser en mere målrettet indsats mod vold i hjemmet.

14. november 2016

Fysisk og psykisk vold er stadig en del af mange børns hverdag

9 pct. af børnene i 7. klasse har været udsat for grov fysisk vold som slag og spark inden for de sidste 12 måneder i forbindelse med en uenighed med en voksen derhjemme. Mere end hver fjerde har været udsat for grov eller mindre grov fysisk vold. Det viser en ny undersøgelse blandt 4.039 elever i 7. klasse.

13. november 2016

Ny undersøgelse: Hvert 11. barn udsættes for slag og spark

Alt for mange børn og unge lever med vold tæt inde på livet. En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at mere end hvert fjerde barn i 7. klasse har været udsat for vold derhjemme inden for det seneste år. Hvert 11. barn har været udsat for grov vold. Red Barnet, Børns Vilkår og Børnerådet skyder nu en landsdækkende kampagne i gang for at stoppe vold mod børn.

07. september 2016

Børnerådet efterlyser mere og bedre inddragelse af børn og unge

Alt for mange børn og unge oplever, at der bliver truffet beslutninger hen over hovedet på dem, eller at der bliver igangsat indsatser uden et egentligt børneperspektiv. For at sikre at børn og unge bliver inddraget i de forhold, der er relevante for dem, udgiver Børnerådet i dag en håndbog i inddragelse af børn og unge. Bogen er en håndsrækning til alle, der arbejder med børn og unge i deres hverdag.

05. september 2016

Børn og unge, der lider afsavn, udelukkes fra fællesskabet

Hvis børn og unge må undvære at holde fødselsdag eller sige nej tak til at gå til fodbold på grund af familiens økonomi, går det ud over trivslen. Det viser en ny undersøgelse om afsavn fra Børnerådet blandt 1.616 børn i 4. klasse og 1.390 unge i 9. klasse.

04. september 2016

Børnene bliver de store tabere i regeringens økonomiske reform-spil

Når det nye kontanthjælpsloft den 1. oktober træder i kraft sammen med 225-timersreglen skubber regeringen indirekte tusindevis af danske børn og unge ud i et liv med bekymringer, mistrivsel og følelsen af ikke at slå til.

31. august 2016

Hver fjerde pige i 9. klasse er i fare for at få en spiseforstyrrelse

Slankekur og madritualer er hverdagskost for flere unge piger i 9. klasse. Det viser en ny undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel blandt 1.400 elever. Undersøgelsen viser også, at piger i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse oftere trives dårligere end andre piger.