Børnerådet og Cisilia spreder god stil på nettet

17-08-2015

Unikt samarbejde mellem Børnerådet og det musikalske stjerneskud, Cisilia, skal skabe endnu tryggere rammer for børn og unge på sociale medier.

Den gode omgangstone på nettet er rigtig vigtig for, hvordan børn og unge oplever at færdes på de sociale medier. En undersøgelse fra Børnerådet viser heldigvis, at de unge er rigtig gode til at reagere, hvis de for eksempel oplever digital mobning. Faktisk har over 75 procent af de unge gjort noget ved det, hvis de har oplevet mobning via nettet og på sociale medier.

”Det er godt, at så mange reagerer, når de oplever digital mobning. De seneste mange års målrettede anti-mobbearbejde og den massive indsats omkring god stil på nettet, ser ud til at have virket,” siger Børnerådets formand Per Larsen, som er stolt af de handlingsorienterede unge.

Og den gode udvikling skal forsætte. Derfor har Børneportalen – der er Børnerådets hjemmeside med rådgivning om rettigheder til børn og unge – indgået et unik samarbejde med et af året største stjerneskud i dansk musik, Cisilia.

Cisilia er netop blevet færdig med 9. klasse og udgav før sommerferien sit debutalbum ’Unge Øjne’, hvor hun blandt andet synger om mobning. På sangen ’Det du siger’ synger hun: ”At du ser ned på andre, det gør ik’ dig selv større…”. Og emnet ligger i det hele taget den unge sangerinde på sinde:
”Jeg bruger selv rigtig meget tid på Facebook, Instagram og SnapChat. Og jeg synes, det er super vigtigt, at vi taler pænt og holder en god stil på nettet,” fortæller Cisilia.

Børnerådet og Cisilia vil have, at budskabet om god stil på nettet når ud til alle børn og unge, så vi bliver endnu bedre til at tale ordentligt til og med hinanden. Det er der kommet en kampagne ud af, hvor unge kan dele deres bedste råd om god stil på nettet – og afsenderen af det bedste råd vinder en koncert med Cisilia for hele sin skole.

Kampagnen begynder officielt på Instagram i uge 34 under hashtagget #godstilpånettet. Børn og unge kan poste deres bedste tips til, hvordan de synes man holder en god tone på de sociale medier. Kampagnen afsluttes i uge 38, hvor det bedste tip kåres.

FAKTA:

Cisilia er 16 år gammel, opvokset på Amager og har rødder i Makedonien og Marokko. Før sommerferien udgav hun albummet ’Unge Øjne’ – nogenlunde sideløbende med, at hun færdiggjorde 9. klasse. Hvis du har hørt radio det sidste halve års tid, kender du med garanti allerede sangene ’Ring den alarm’, ’Vi to datid nu’ og ’Luftballon’, som alle har været kæmpe hits i æteren.

– Mere info på facebook.com/cisiliamusic | instagram.com/cisiliamusic

Børneportalen.dk er en hjemmeside, som Børnerådet står bag. Den henvender sig til alle børn og unge, som gerne vil vide mere om deres rettigheder. Samtidig fungerer den som henvisningsportal til et udvalg af landsdækkende rådgivningstilbud, som børn og unge kan henvende sig til, hvis de har problemer.

– Mere info på: børneportalen.dk | facebook.com/boerneportalen | instagram.com/boerneportalen