Nyheder 2014

11. september 2014

Filmaftalen skal sikre børn og unges digitale dannelse

I løbet af de kommende måneder skal midlerne til filmaftalen fordeles. Det er derfor nu, politikerne skal beslutte, om de vil leve op til forårets løfter og sikre børn og unges mediedannelse.

03. juni 2014

Elever er bekymrede for folkeskolereformen

Omkring fire ud af ti elever i 7. klasse tror, at deres skole bliver dårligere efter folkeskolereformen. Kun hver sjette tror, at den bliver bedre. Børnene efterspørger mere information om reformen. Det viser en undersøgelse fra Børnerådet.

24. april 2014

Halvdelen af eleverne i 7. klasse har oplevet ubehagelige ting på nettet

Halvdelen af eleverne i 7. klasse har oplevet ubehagelige ting på nettet, viser en ny undersøgelse fra Børnerådet. Børnene har brug for råd og støtte fra forældre og skole til at håndtere livet på nettet, mener Børnerådet.

04. april 2014

97 procent af 13-årige bruger sociale medier

Ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at næsten alle 13-årige er aktive på sociale medier. I alt er 97 procent aktive på ét eller flere sociale medier, og hele 86 procent er på Facebook. Undersøgelsen viser også, at de Facebook-aktive har mere social selvtillid, end dem der ikke er på Facebook. Der er dog ingen forskel på de to gruppers generelle trivsel.

30. marts 2014

Børn og unge i psykiatrien: Mindre tvang, tak!

Det værste ved at være indlagt på et psykiatrisk afsnit er at blive udsat for tvang. Sådan siger mange børn og unge i en ny undersøgelse fra Børnerådet. Børnerådet anbefaler, at der arbejdes målrettet med at mindske brugen af tvang i børnepsykiatrien - og at børnene får samme rettigheder i psykiatrien som voksne.

17. februar 2014

Mød Børnerådet på konference om trivsel og mobning i folkeskolen

Vil man skabe større trivsel for børn og unge, skal man lytte til deres egne oplevelser og synspunkter. Men hvordan får man børn og unge i tale på den bedste måde? Kom og hør Børnerådet fortælle om god børneinddragelse, når Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) inviterer til konference i marts.

10. februar 2014

Børnerådet, Børns Vilkår og Red Barnet går sammen i fælles erklæring mod omskæring: Lad drengene bestemme selv

Rituel omskæring af små drenge er et indgreb, der er i strid med FN’s Børnekonvention. Det mener Børnerådet, Red Barnet og Børns Vilkår, der nu går sammen i en fælles erklæring til fordel for drengenes ret til selv at bestemme. Rituel omskæring bør kun ske, når barnet er modent nok til at give informeret samtykke, siger de tre organisationer, der samtidig opfordrer til dialog og information før eventuelle lovindgreb.

05. februar 2014

Mange unge er utilfredse med deres krop

13-årige børn bruger meget tid på at spekulere over deres krop og vægt. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt 2000 13-årige. Mange er utilfredse, og næsten halvdelen af pigerne tænker ofte eller hele tiden på deres vægt.

29. januar 2014

Kys, kærlighed og kønshår – 13-årige vil tale om det

En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at en stor gruppe børn i 13-årsalderen ikke har nogen at tale med, når det handler om kroppen, om kærester og om følelser. Det er især drengene, der ikke har en tryg samtalepartner. Undersøgelsen viser også, at fædre ofte er fraværende, når der skal tales om svære emner.