Nyheder 2014

19. december 2014

Børn og unge i Vollsmose vil være fri for fordomme

Vi føler os anderledes og mærker et negativt blik fra omverdenen. Vi vil gerne lyttes til og være fri for fordomme. Sådan lyder det fra en gruppe børn og unge, der har talt med Børnerådet om, hvordan det er at vokse op i Vollsmose.

18. december 2014

Rige børn leger bedst på nettet

Børn fra velstillede familier har bedre styr på deres personlige oplysninger på nettet end børn fra mindre velstillede hjem. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse fra Børnerådet blandt 2.000 elever i 7. klasse.

28. november 2014

Plejebørn vil høres og inddrages

Børn i plejefamilier efterspørger bedre forberedelse af plejefamilien, mere inddragelse i deres egen sag og mere stabile sagsforløb. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet blandt børn i familiepleje.

24. november 2014

Et aktivt fritidsliv skaber større trivsel blandt børn

Børn med et aktivt fritidsliv er oftere i bedre trivsel end børn uden fritidsinteresser, viser en ny undersøgelse fra Børnerådet. Derfor skal vi sikre børnenes muligheder for et godt fritidsliv, mener Børnerådets formand Per Larsen.

21. oktober 2014

Børn og unge skal inddrages i kommunalpolitik

Børns viden og erfaringer skal vægtes højt i beslutningerne – ikke bare når man udvikler konkrete projekter og tilbud, men også på det overordnede politiske niveau. Derfor er det vigtigt, at vi får sat fokus på børneinddragelse og inspirerer politikerne og beslutningstagerne til mere relevant og bedre inddragelse af børn og unge i deres beslutningsprocesser.

10. oktober 2014

Mange voksne mangler viden om sikker netadfærd

Mange voksne mangler viden for at kunne hjælpe børn til at færdes sikkert på nettet. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Børnerådet og Medierådet.

08. oktober 2014

Unge har ikke kontrol over deres online-liv

Næsten en tredjedel af alle unge i 7. klasse er på nettet mere end fire timer om dagen. Når de er online, er de unge alt for dårlige til at beskytte sig selv. Samtidig interesserer deres forældre sig meget lidt for de unges netliv.

07. oktober 2014

Børn skal ud af isolation i de danske fængsler

Børnerådet og Institut for Menneskerettigheder vil have sat en stopper for isolation af børn i danske fængsler. I dag kan børn i alderen 15-18 år isoleres i helt op til to uger. Det er et klart brud med internationale anbefalinger, og det kan have psykiske konsekvenser for børnene.

26. september 2014

Opråb til regeringen. Tag nu børnene alvorligt!

DET ER NU, regeringen skal vise, at børn i Danmark selvfølgelig skal have de rettigheder, de har krav på. Netop nu skal regeringen nemlig beslutte, om den vil gøre Børnekonventionen til dansk lovgivning.

15. september 2014

Stressede forældre skælder ud og råber

Mange 13-årige oplever stressede forældre, der råber og skælder ud. På trods af det synes langt de fleste, at deres forældre er gode til at være forældre.