Hård kritik af omskæring fra Europarådets parlamentariske forsamling

02-10-2013

Den Parlamentariske Forsamling i Europarådet har i går vedtaget en skelsættende erklæring, der tager kraftigt afstand fra omskæring af drenge. Erklæringen er på linje med Børnerådets holdning.

Omskæring af drenge er en krænkelse af deres rettigheder. Det fastslår Europarådets Parlamentariske Forsamling i en erklæring om børns ret til kropslig integritet. I erklæringen afliver forsamlingen endvidere fuldstændigt det sundhedsfaglige argument for, at omskæring er til gavn for børn. Forsamlingen opfordrer derfor kraftigt til, at alle europæiske lande styrker indsatsen mod omskæring.

Børnerådets formand Per Larsen siger: "Erklæringen er et vink med en meget lang vognstand om, at vi nu skal have sat gang i en målrettet debat om omskæring af drenge. Det er en særdeles klar melding, Europarådet her er kommet med, så jeg håber, at regeringen vil lytte til budskabet."

Per Larsen peger på, at Europarådets melding er helt på linje med Børnerådets holdning til omskæring af drenge. Børnerådet mener, at der er tale om et risikabelt og medicinsk ubegrundet indgreb, der ikke bør udføres på børn, der er for unge til selv at tage stilling til det.

Børnerådet bakker op om Europarådets Parlamentariske Forsamlings fokus på dialog og oplysning som den bedste vej frem mod et stop for omskæring.


Europarådets Parlamentariske Forsamlings erklæring (pdf).

Fælles udtalelse fra de nordiske børneombud og børnemedicinske eksperter.

Yderligere information: 

Kommunikationsmedarbejder Katrine Munch, 33 78 33 07.