Nyheder 2011

01. marts 2011

Så hør dog efter!

Selvom sandheder fra børn indimellem kan være svære at håndtere, har vi pligt til at handle på dem. Det er nemlig ofte et råb om hjælp, som vi ikke må overhøre.

28. februar 2011

Hvert tiende barn

Hvert 10. barn i Danmark bliver udsat for seksuelle overgreb fra voksne eller jævnaldrende. Mindst. Det reelle tal er nok endnu højere.

05. februar 2011

FN-kritik af Danmarks behandling af udsatte børn

FN kritiserer Danmark manglende efterlevelse af FNs Børnekonvention på flere områder. Det sker i en rapport fra FNs Børnekomité, som netop er blevet sendt til den danske regering. Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, kalder kritikken alvorlig og berettiget.

31. januar 2011

Fagre sociale medieverden

Børnerådets formand bloggede fra Geneve, da den danske regering blev eksamineret i børns rettigheder.

28. januar 2011

DR - Nu med nyheder til børn

DR og Kulturministeriet har netop indgået en ny public service-aftale. Den betyder, at DR nu skal til at lave nyheder rettet direkte mod børn.

24. januar 2011

Børnerådets formand live-blogger hele dagen fra Geneve på Facebook

Følg med, når Lisbeth Zornig Andersen skriver nyt fra den danske regerings møde med FN's Børnekomité i løbet af dagen i dag, d. 24. januar 2011.

24. januar 2011

I dag står Danmark skoleret hos FN's børnekomité

Danske topembedsfolk skal i dag forklare FN’s Børnekomité i Geneve, hvorfor Danmark på en række områder krænker udsatte børns rettigheder.

17. januar 2011

Klumme: Blachman og bjørnetjenester

Det kan være meget svært at finde balancen mellem kærlighed og ærlighed i opdragelse. Men ærlighed er vigtigt, hvis børnene skal kunne klare sig i den virkelige verden. Det mener Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

03. januar 2011

Klumme: En stemme til børn

Hverken statsministeren eller dronningen havde noget at sige i deres nytårstaler til den million danskere, der er under 18 år. Synd og skam, synes Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen.

14. februar 2010

Klumme: Skal børn have deres egen ombudsmand?

Børn i Danmark har brug for en ombudsmand. Så enkelt kan det siges!