Ny rapport fra Børnerådets Minibørnepanel: Mellem hjem og børnehave

25-11-2011

Hvordan opleves børnehavedagen i børnehøjde? Hvordan er det at skulle skynde sig ud ad døren om morgenen? Og fortæller børnehavebørn det til en voksen, hvis de savner deres forældre?

Det er nogle af de spørgsmål, som børnhavebørn i 5-6-årsalderen svarer på i Børnerådets nye undersøgelse Mellem hjem og børnehave. Undersøgelsen er den anden af sin slags i Børnerådets Minibørnepanel.   

Et nyt perspektiv på børnehavedagen 

På trods af, at danske børn i gennemsnit er i børnehave syv en halv time om dagen, er der hidtil ingen undersøgelser, der har stillet skarpt på børnenes oplevelse af den tid, de bruger i børnehaven. I den nye undersøgelse får vi derfor for første gang børnenes eget besyv på, hvordan børnhavedagen opleves. 

Selvom de færreste børn i børnehavealderen endnu helt formår at tænke abstrakt om begreber som tidligt og sent, giver rapporten alligevel et unikt indblik i, hvordan børn på omkring 5 år oplever tiden i og omkring børnehaven. 

Børnerådets Minibørnepanel 

Minibørnepanelet består af de ældste børnehavebørn, som besvarer et såkaldt talende spørgeskema i deres børnehaver. Det er et enkelt computerprogram, som de 5-6-årige nemt kan finde ud af at bruge. 

På nuværende tidspunkt er 24 børnehaver rundt omkring i landet med i projektet, og det er hensigten, at projektet over en toårig periode skal udvides til at omfatte 100 børnehaver 

Læs rapporten Mellem hjem og børnehave og læs mere om Børnerådets to børnepaneler.