Nyheder 2010

26. marts 2010

Klumme: De voksne vil nu straffe unges gode opførsel

Børnerådets formand, Lisbeth Zorning er imod en nedsættelse af den kriminelle lavalder. Og det er forskningen på området også.

25. marts 2010

Ny undersøgelse: Trivslen i skolen halter

Næsten 10 procent af alle børn i 4. klasse trives ikke i skolen. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet, der offentliggøres torsdag d. 25. marts 2010. Alarmerende tal, siger Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

23. marts 2010

Børnerådets årsberetning og visioner 2009-2010

Mød Børnerådet i en ny publikation, hvor hvert enkelt medlem fortæller om sine visioner for rådets arbejde.

15. marts 2010

Klumme: Børnene skades i højst syv år – det er den gode nyhed!

Som ny Børnerådsformand introduceres jeg til mange vanskelige problemstillinger, jeg ikke anede, eksisterede.

16. februar 2010

Formandens tale ved reception for nyt og forhenværende Børneråd

Børnerådet har fået fire nye medlemmer og Lisbeth Lisbeth Zornig Andersen har netop indledt sin periode som formand for rådet. Det blev markeret med en reception fredag d. 12. februar.

14. februar 2010

Klumme: De selvoptagede, vigtige voksne

Efter en måned på posten som talsmand for børn og unge er en af mine fordomme om voksne i børnepolitik desværre blevet bekræftet. De voksne kører deres helt egne dagsordener af uden at tage hensyn til deres egne og fællesskabets unger.

09. februar 2010

Indenrigs- og Socialministerens tale til KL’s Børnetopmøde

Under parolen 'Børns fællesskaber - fællesskabets børn' holdt Karen Ellemand d. 5. februar sin åbningstale til KL's Børnetopmøde. Talen tog udgangspunkt i Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen og hendes personlige historie om vejen fra børnehjemsbarn til formand for Børnerådet.

09. februar 2010

Ny undersøgelse om frygten for pædofilianklager

Tager børnefagligt personale særlige forholdsregler af frygt for at blive anklaget for pædofili? Det skal en ny undersøgelse afdække.

31. januar 2010

Klumme: Lad børnene og de unge komme til orde

Året startede godt. Efter en dejlig juleferie var det skønt at høre på årets første dag, at statsministeren i sin nytårstale henvendte sig direkte til Danmarks børn og unge. Det var startskuddet for mig og min formandspost for Børnerådet, som jeg blev udnævnt til 1. januar. I Børnerådet er vi nemlig dybt engagerede i at tale med børn og unge og lytte til, hvad de har at sige.

19. januar 2010

Mens de irakiske børn lider, skændes myndighederne

Integrationsministeren påstår i ramme alvor, at de irakiske børn ikke er det offentliges ansvar. Det er en udtalelse, som viser, at der er behov for at få nogle helt basale fakta på plads.