Nyheder 2010

01. juli 2010

Ny rapport: Udsatte børn rammes hårdt af mobning

I en ny rapport fra Børnerådet fortæller 40 udsatte børn og unge om en hård og opslidende hverdag. Det er bl.a. beretninger om vold, kriminalitet, mobning og om at påtage sig forældreansvaret, når forældrene ikke selv gør det.

25. juni 2010

Specialer om børnefattigdom udarbejdet for Børnerådet

Tre studerende på Københavns Universitet har i dialog med Børnerådet skrevet to specialer om børnefattigdom i Danmark.

21. juni 2010

Klumme: Specialskole eller ikke specialskole?

Så ruller debatten om den danske folkeskole igen. Statsministeren har sendt et rejsehold rundt i landet for at sætte skolen under lup. Nu er holdet hjemme igen med ti anbefalinger til, hvordan vi kan få løftet den danske folkeskole op i en top fem, i forhold til de lande vi sammenligner os med.

11. juni 2010

Børnerådet og Det Etiske Råd: Børns rettigheder som levende donorer skal forbedres

Børn helt ned til et-års-alderen bliver i dag brugt som knoglemarvsdonorer. Men det strider mod gældende lovgivning, der kræver, at en donor altid giver sit samtykke. Ny teknologi gør det nu også muligt at designe et barn til at være donor for et sygt barn i familien. Derfor vil Børnerådet og Det Etiske Råd have mere fokus på donorbørnenes rettigheder.

07. juni 2010

Klumme: Valgkamp uden symbolpolitik

Den 13. november 2011. Det er den dag, hvor vi senest skal sætte vores kryds ved et folketingsvalg i Danmark. Men det er vist ikke helt forkert at sige, at valgkampen er godt i gang allerede.

02. juni 2010

Epokegørende forskning om udsatte børn

Rockwool-fondens nye forskningsbaserede undersøgelse om anbragte børn giver stof til eftertanke, mener Børne- og Kulturdirektør i Næstved kommune og medlem af Børnerådet Per B. Christensen.

01. juni 2010

Ny bog om børn af fængslede

Institut for Menneskerettigheder har netop udgivet bogen "Når straffen rammer uskyldige", der handler om børn af fængslede i Danmark.

10. maj 2010

Klumme: Underretningens ABC

Hvad gør man, hvis man står med en mistanke om, at naboens eller ens venindes barn bliver udsat for svigt eller overgreb?

03. maj 2010

Børn skal være med til at evaluere forældreansvarsloven

Når forældreansvarsloven, der trådte i kraft i 2007, bliver evalueret i 2011, så skal der lyttes til børns holdninger. Det var konklusionen på et møde mellem Børnerådet og Familiestyrelsen i dag.

30. april 2010

Børnenes parti - artikel i Danske Kommuner

I de mange diskussioner om strukturreformens konsekvenser har børn – og især de udsatte af dem – stået som en central bekymring. Og ved starten på dette års Børnetopmøde er det stadig uklart, om de store forandringer og anstrengelser har været til børnenes fordel. Det er dog næppe helt ved siden af at hævde, at der er god plads til forbedring på en række områder.