Nyheder 2010

10. september 2010

Bekymring over børns internetadfærd - Orientering på P1

Når børn og unge bruger nettet, er det de voksnes ansvar at give dem guidelines, så oplevelsen bliver god. Det mener Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen.

01. september 2010

Klumme: Det betaler sig, at satse på at forebygge

Regeringens forslag til en finanslov for 2011 har ikke fået mange kønne ord med på vejen. I stedet for er forslaget blevet kritiseret sønder og sammen fra mange sider – ikke mindst fordi, der er udsigt til væsentlige besparelser på omsorgen for de svage i samfundet.

01. september 2010

Nyt undervisningsmateriale fra Undervisningsministeriet og Børnerådet om fattigdom og social udstødelse

Undervisningsministeriet og Børnerådet er gået sammen om at udgive et undervisningshæfte, hvor der stilles skarpt på fattigdom og social udstødelse i Danmark anno 2010.

26. august 2010

Jeg tror på folkeskolen!

- og det er der måske grund til at råbe højt i en tid, hvor den kritiseres fra alle sider.

26. august 2010

Giv en håndsrækning til børnene i alkoholfamilier

I Danmark vokser 120.000 børn op i familier med alkoholproblemer. Der er kun dig og mig til at handle på vegne af disse børn, skriver Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen i denne kronik, hvor hun genkalder sig oplevelser fra sin egen opvækst i et drankerhjem.

17. august 2010

Kommuner svigter rådgivningen til udsatte børn

Den kommunale rådgivning til børn og unge med sociale problemer er nærmest ikke-eksisterende i mange kommuner. Det viser en ny undersøgelse, der offentliggøres af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner torsdag i denne uge. En rundspørge blandt 47 af landets 98 kommuner afdækker mangelfulde og ufokuserede rådgivningstilbud, der tilsyneladende kun sjældent benyttes af børn.

17. august 2010

Klumme: De slemme, slemme unge

Tænk på den seneste historie om unge, du har læst eller hørt om i medierne. Mit gæt er, at der er en temmelig stor sandsynlighed for, at den enten handler om druk, vold eller anden kriminalitet.

13. august 2010

Børnerådets svar til Naser Khader og Vibeke Manniche om ramadan og faste

Børnerådet mener ikke, der er grund til et forbud mod ramadanen. Det skriver rådet i et brev til Naser Khader og Vibeke Manniche.

22. juli 2010

Man spærrer da børn inde - gør man ikke?

Den 1. juli trådte en lov om etablering af delvist lukkede institutioner for børn og unge mellem 12 og 17 år i kraft. Geert Jørgensen og Lisbeth Zornig Andersen opfordrer på det kraftigste forligspartierne bag dette stykke skadelige skrivebordsarbejde til at genoverveje deres beslutning.

05. juli 2010

Klumme: Hvor er hjælpen, når alle andre svigter?

Skolernes sommerferie er netop skudt i gang, og for adskillige hundrede tusinder af skolebørn betyder det fri fra lektier, snuen til langt op ad dagen og en hverdag med masser af gode oplevelser. Men for en gruppe af børn er der ikke den store forskel på, om det er sommerferie eller ej.