Nyheder 2010

27. oktober 2010

Lad os alle gå med ble - klumme til Ekstra Bladet

Aldrig har jeg hørt så mange holdninger til "ghettoer", "belastede boligområder", "almennyttigt ejede etageejendomme befolket med minimum 30 % mennesker uden for arbejdsmarkedet" - eller hvad pokker vi af mere eller politisk korrekthed vælger at kalde det.

26. oktober 2010

Fritid med udfordringer

For de fleste børn er leg i skolegården, cykelture og sport i fritiden en selvfølge. Men når man har et handicap, er tilværelsen ikke altid helt så lige til. Det fortæller fire børn om i en ny rapport, som Børnerådet har sendt til FN’s Børnekomité.

25. oktober 2010

Klumme: Hvem ejer kroppen?

Er det OK at bruge børn som organdonorer, når deres søskende eller forældre er syge?

19. oktober 2010

Indkaldelse af forslag til nyt medlem af Børnerådet – børns opvækst og udvikling

Da et af medlemmerne af Børnerådet er trådt ud af rådet, gennemfører Socialministeriet en høring med henblik på at få forslag til et nyt medlem, der skal dække området: Børns opvækst og udvikling.

13. oktober 2010

Børnerådet afholder konference i samarbejde med Dansk Erhverv

Unge, uddannelse og erhvervsliv kan være svære at matche. Den 25. november går Dansk Erhverv og Børnerådet ind i kampen for at få flere gennem en ungdomsuddannelse.

11. oktober 2010

Klumme: Når børn bliver budbringere af dårlige nyheder

Kan du forestille dig at have din 12-årige datter med til gynækolog, fordi hun skal forklare, hvad lægen siger til dig? Eller at din 14-årige søn skal være den, der fortæller dig, at du er uhelbredeligt syg af kræft?

30. september 2010

Familieformer og skilsmisse under lup i ny undersøgelse

De danske familier med mor, far og to børn er i stigende grad under udvikling. Men hvad betyder det for børnene, at familiestrukturen ændrer sig? Det skal en ny undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel give et bud på.

27. september 2010

Nyt Minibørnepanel på vej

Børnerådet har startet et nyt Minibørnepanel rundt omkring i landets børnehaver. Med det får samfundets yngste nu også en stemme i forhold til børns levevilkår i Danmark.

27. september 2010

Klumme: Flere computere til udsatte børn

Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen gør i denne klumme opmærksom på, hvor vigtigt det er, at anbragte børn får samme adgang til computere og internet som alle andre børn.

16. september 2010

Klumme: Gåtur i ghettoen

I onsdags var jeg ude at gå en tur med socialministeren og justitsministeren i Tingbjerg lidt uden for København. Jeg var inviteret sammen med 18 andre voksne for at tale om, hvordan vi får gjort de udsatte boligområder i Danmark til bedre steder at bo for børn og unge.