Stilekonkurrence om social udstødelse og fattigdom

30-11-2010

Vinderen af Børnerådets og Undervisningsministeriets stilekonkurrence om social udstødelse og fattigdom er nu fundet.

Skoleelever landet over har de sidste uger sendt deres bidrag ind til Børnerådets og Undervisningsministeriets stilekonkurrencen om fattigdom og social udstødelse. I dag blev vinderen præmieret ved regeringens konference, der rundede det europæiske fattigdomsår 2010 af.

Dommerkommitéen, der består af Jann Sjursen fra Rådet for Socialt Udsatte, Mette Deding fra SFI og Lisbeth Zornig Andersen, udtaler om vinderstilene: 

"De tre vinderstile repræsenterer forskellige perspektiver på, hvad fattigdom og social udstødelse er. Én stil fokuserer på den synlige fattigdom og sociale udstødelse; tiggere og hjemløse, som vi møder på gaden. En anden stil fokuserer på fattigdom som en udfordring på samfundsniveau og en tredje på de afsavn, som følger af et liv med få penge." 

1. pladsen går til stilen Er de fattige? af Amalie Paarup Krebs fra 8.a N. Zahles Gymnasieskole.  2. pladsen går til stilen Børn skal ikke lide under forældrenes pengemangel af Nha Pham fra på 9.a Skådeskole, og 3. pladsen går til tegnestribe uden titel af Sofie Hougaard fra 9.a på Langelinies Skole.