Nyheder 2010

20. december 2010

Hanne Warming bliver nyt medlem af Børnerådet

Socialminister Benedikte Kiær har i dag udpeget Hanne Warming som nyt medlem af Børnerådet. Hanne Warming, der er børneforsker og lektor ved Roskilde Universitetscenter, er udpeget for området ’Børns opvækst og udvikling’.

06. december 2010

Klumme: Bagud på point

Børnerådet er gået ind i kampen for at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive for de unge. Det starter med en holdningsændring i befolkningen over for uddannelserne og de job, der følger med.

30. november 2010

Stilekonkurrence om social udstødelse og fattigdom

Vinderen af Børnerådets og Undervisningsministeriets stilekonkurrence om social udstødelse og fattigdom er nu fundet.

26. november 2010

Unge på tværs i uddannelsesuniverset - sammen om de unges muligheder

Torsdag d. 25. november mødtes aktører på ungdomsuddannelsesområdet med de unge selv til Dansk Erhverv og Børnerådets konference i Børssalen.

23. november 2010

Klumme: TV-Avis - det' for børn

Børnerådets formand opfordrer til, at der bliver lavet en tv-avis for børn.

10. november 2010

Ny undersøgelse: Børn bekymrer sig om finanskrisen

Børnerådet vil have, at børn i Danmark får en tv-avis, der forklarer alvorlige nyheder i et sprog, børn kan forstå. Baggrunden er en ny undersøgelse fra Børnerådet om børns viden om finanskrisen.

10. november 2010

Blogindlæg i anledningen af Børnekonventionens fødselsdag

I anledningen af Børnekonventionens fødselsdag d. 20. november har Lisbeth Zornig Andersen blogget om børns rettigheder på UNICEF Danmarks hjemmeside.

10. november 2010

Artikel til Efterskolen - en barndom uden omsorg og tryghed

Når Maja på 17 tager hjem på weekend fra efterskolen, er hendes far ikke hjemme. Han sidder nemlig i fængsel for narkohandel – og det er Maja, der har anmeldt ham.

10. november 2010

Klumme: Vis mig dit klædeskab, og jeg skal sige dig, om du har venner!

Penge og de ting, vi kan købe for dem, betyder meget i børns hverdag. Vi voksne har et ansvar for at opdrage vores børn til social ansvarlighed.

02. november 2010

Ny undersøgelse: Et kig i klædeskabet afslører børns popularitet

Hvis bøjlerne bugner med G-Star-jeans, jakker fra Gucci og hættetrøjer fra Fred Perry, er der en vis sandsynlighed for, at dit barn har mange venner. Mærkevarer har nemlig betydning for, om børn er dømt inde eller ude i fællesskabet.