Ny formand for Børnerådet bliver Lisbeth Zornig Andersen

16-12-2009

Lisbeth Zornig Andersen tiltræder posten som ny formand for Børnerådet 1. janaur 2010. Lisbeth Zornig Andersen, som selv har oplevet at vokse op under svære vilkår, har i dag sit eget firma, der kæmper børnehjemsbørnenes sag.

Inderigs- og Socialministeriet har i dag, onsdag d. 16. december, offentliggjort navnet på Børnerådet kommende formand. Det bliver Lisbeth Zornig Andersen, som overtager formandsposten 1. januar 2010, når hun afløser Charlotte Guldberg.

I en pressemeddelelse skriver ministeriet:
Lisbeth Zornig Andersen er IT-strategisk rådgiver hos firmaet Zangenberg og Company og har i år etableret sit eget firma, Zornig Consult, der kæmper børnehjemsbørnenes sag. Lisbeth Zornig Andersen har tidligere været administrerende direktør for Specialisterne – en socialøkonomisk IT-virksomhed, hvor mange af de ansatte har diagnosen autisme.

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann siger:
”Lisbeth Zornig Andersen er et meget engageret, visionært og vidende menneske, som interesserer sig brændende for socialpolitik og børns vilkår. Lisbeth er selv mønsterbryder og har på sin egen krop følt, hvordan det er at vokse op under meget svære vilkår. Jeg er overbevist om, at hun vil være et stærkt talerør for børnene i Danmark.”

Lisbeth Zornig Andersen siger:
”Jeg er utrolig stolt over at blive udpeget til at repræsentere noget af det dyrebareste, vi har i samfundet – nemlig børnene. Jeg glæder meget mig til at fortsætte det gode arbejde, der er blevet udført i Børnerådet indtil nu. Et arbejde, som jeg forhåbentlig kan supplere med min baggrund som institutionsbarn, mor til fem og erhvervskvinde.”

Børnerådet blev etableret i 1994 og er et uafhængigt råd udpeget af Indenrigs- og Socialministeren. Det er Børnerådets opgave at påpege forhold i lovgivning og administrativ praksis, hvor børns behov og rettigheder tilsidesættes, at formidle information om børn, at tale børns sag i den offentlige debat og at arbejde for børns muligheder for at påvirke samfundsudviklingen. Børnerådet bliver hørt i forbindelse med lovinitiativer og andre initiativer af betydning for børns opvækstvilkår. Folketinget, ministrene og centrale myndigheder kan rådføre sig med Børnerådet i spørgsmål af generel karakter.

Yderligere oplysninger:

Anette Overby, specialkonsulent, tlf. 33 92 46 25

Pressekontakt:

Anni Lundqvist, presseansvarlig, tlf. 33 92 46 71 mobil 40 70 69 01

Flemming Schultz, kommunikationsrådgiver, Børnerådets sekretariat, mobil 3378 3304