Nyheder 2009

16. december 2009

Ny formand for Børnerådet bliver Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen tiltræder posten som ny formand for Børnerådet 1. janaur 2010. Lisbeth Zornig Andersen, som selv har oplevet at vokse op under svære vilkår, har i dag sit eget firma, der kæmper børnehjemsbørnenes sag.

24. november 2009

Indenrigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet

Indenrigs- og Socialministeriet indkalder forslag til medlemmer af Børnerådet med funktion fra d. 1. januar 2010.

20. november 2009

Europæiske børneombud kritiserer svag efterlevelse af Børnekonventionen

FN's konvention om barnets rettigheter er ratificeret af samlige europæiske lande, som dermed har har forpligtet sig til at følge konventionens bestemmelser - men ENOC, det europæiske netværk af børnombudsmænd, udtrykker dyb bekymring op til fejringen af konventionens 20 års jubilæum.

20. november 2009

Nordisk råd udgiver rapport om inddragelse af børn

Nordisk Råd har udgivet en publikation i anledning af FN’s Børnekonventions årsdag.Den indeholder 23 konkrete eksempler på, hvordan børn kan inddrages i beslutningsprocesserne.

18. november 2009

Børnekonventionen fylder 20 år

Børnerådet fejrer Børnekonventionens 20 års jublilæum med udgivelsen af en publikation, der stiller skarpt på inddragelse af børn.

14. september 2009

Ny film om søskende til børn med handicap

Men jeg vil ikke bytte... ” er titlen på en film om, hvordan det er at være søskende til et handicappet barn.

24. august 2009

Danskere med handicap har fået menneskerettigheder

Det sker ikke hver dag. Men søndag d. 23. august trådte en ny menneskerettighedskonvention i kraft i Danmark, nemlig FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap. Nu skal vores lovgivning bare følge med, påpeger Institut for Menneskerettigheder.

22. august 2009

Børnerådet beder igen integrationsministeren om at sikre de irakiske børns rettigheder

Børnerådet og Børns Vilkår retter nu en fornyet henvendelse til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Det sker med endnu en opfordring om at sikre, at de irakiske børns forhold er ordentligt belyst.

14. august 2009

Gratis skolefrugt til alle børn senest i 2012

Børnerådet støtter initiativ fra Kræftens Bekæmpelse. Formålet er at sikre, at alle børn har gratis adgang til frugt i skolen - og det skal ske senest i 2012.

01. juli 2009

Børnerådet og Børns Vilkår anmoder Birthe Rønn Hornbech om hastemøde

Børnerådet og Børns Vilkår beder nu integrationsminister Birthe Rønn Hornbech om et hastemøde. Ministeren skal gøre rede for, om der er taget børnefaglige hensyn i beslutningen om at tvangsudsende et antal irakiske børn og deres familier.