Sammen mod mobning: Stor kampagne skal øge børns trivsel

27-03-2008

Fredag den 28. marts lyder startskuddet til den nationale kampagne "Sammen mod mobning – for trivsel, tolerance og tryghed."

Børnerådet er med i en storstilet kampagne, der samler alle folkeskolens parter – kommuner, lærere, ledere, pædagoger, forældre og elever samt H.K.H. Kronprinsesse Mary – til en ambitiøs indsats for trivsel og mod mobning i skolen.

Kampagnen skydes i gang med offentliggørelsen af Børnerådets seneste undersøgelse af, hvordan det står til med mobning i de danske skoler. Rapporten offentliggøres her på hjemmeside fredag d. 28. marts kl. 11.00.

Formålet med kampagnen "Sammen mod mobning – for trivsel, tolerance og tryghed" er at få flere skoler til at formulere en effektiv mobbepolitik og arbejde løbende og systematisk med den, herunder:

  • At skabe debat og øget bevidsthed om, at mobning er et fælles ansvar.
  • At engagere kommuner, skoleledere, lærere, SFO-pædagoger, forældre og elever i at deltage aktivt i at reducere mobning.
  • At synliggøre værktøjer, der kan reducere mobning blandt elever.

Undervisningsministeriet har afsat omkring 4 millioner kroner til kampagnen. Portalen sammenmodmobning.dk bliver et centralt omdrejningspunkt.

Sammenmodmobning.dk administreres af Dansk Center for Undervisningsmiljø og formidler handlingsmuligheder og gode råd til folkeskolens parter, så alle ved, hvad de kan gøre, og hvor de kan få hjælp.

Kampagnen er iværksat af Undervisningsministeriet og Skolestyrelsen i samarbejde med BUPL, Børnerådet, Børns Vilkår, Danmarks Lærerforening, DR, Dansk Center for Undervisningsmiljø, Danske Skoleelever, KL, Mary Fonden, Red Barnet, Red Barnet Ungdom, Skolelederne samt Skole og Samfund.

Yderligere information

Kommunikationsmedarbejder Flemming Schultz, tlf. 2892 0060