Nyheder fra Børnerådet november 2020

09-11-2020

Høringssvar: Samtykke skal på skoleskemaet, hvis ændring af straffeloven skal lykkes
Børnerådet bakker op om en samtykkebaseret voldtægtsbestemmelse i straffeloven, men understreger, at den kan ikke stå alene. For at lovændringen i sidste ende skal få den ønskede effekt, skal der ske en kulturændring. Derfor anbefaler Børnerådet, at børn og unge lærer om samtykke i seksualundervisningen.

Læs hele høringssvaret og Børnerådets anbefalinger

 

Især de anbragte børn har store sorte huller i deres skolegang. Og her er det ofte myndighederne, der sover i timen og ikke prioriterer skolen i børnesagerne. Det er ikke kun forældrene, der skal ændre adfærd.

#dkpol #dksocial

Agi Csonka, formand for Børnerådet, på Twitter.

Høringssvar: Hvis der sker indgribende foranstaltninger over for en elev, skal skolen altid følge op med socialpædagogiske indsatser
Det er afgørende, at skolen tager hånd om det reelle problem, når der opstår komplekse problemstillinger omkring en elev. Derfor understreger Børnerådet, at socialpædagogiske indsatser altid skal være en central del af løsningen, når en elev fx bliver hjemsendt.

Læs hele høringssvaret og Børnerådets anbefalinger


Færre deler ulovlige nudes. Har du styr på reglerne?
Intime videoer, nudes eller nøgenbilleder. En ny undersøgelse fra SSP Samrådet viser, at færre unge deler den slags film og billeder af andre uden at have fået lov. På Børneportalen.dk spørger vi børn og unge, om de har styr på, hvornår det er ok at dele billeder af andre - og hvornår det er ulovligt. Og så forklarer vi selvfølgelig de gældende regler på området.

Læs hele artiklen på Børneportalen