Månedsnyt fra Børnerådet juni 2019

05-06-2019

Ny undersøgelse: Børnehavebørn: Voksne skal være nærværende – ikke kun i nærheden

Børnerådets nye undersøgelse blandt 1278 børnehavebørn bringer børnenes egne stemmer ind i debatten om dagtilbud. Undersøgelsen viser, at de fleste børn er glade for at gå i børnehave, og de sætter pris på voksne, der lytter, viser interesse, leger og laver ting med dem. Men børnene oplever samtidig, at de voksne mest laver noget, hvor de ikke er direkte sammen med børnene.

Læs Børnerådets Børneindblik: Voksne skal være nærværende – ikke kun i nærheden


Debatindlæg: Børnerådet i ny rapport: Børnehavebørn savner nærværende voksne

”Indtil nu har vi hørt politikere, pædagoger, forældre og andre voksne tale hen over hovedet på børnene, mens de diskuterer forholdene i danske dagtilbud. Nu bringer vi børnenes egne perspektiver med ind i debatten, og det er fuldstændig afgørende, at vi lytter til, hvad børnene reelt oplever”, skriver formand for Børnerådet Mette With Hagensen i Altinget.

Læs hele debatindlægget bragt i Altinget: social den 22. maj 2019


Kronik: Alt for mange kæmper med livet. Det er tid til et socialpolitisk paradigmeskift

Børnerådet, Frivilligrådet og Det Centrale Handicapråd retter appel til den kommende statsminister om at prioritere socialpolitikken, så vi kan vende den negative sociale udvikling, hvor flere og flere føler sig sat af eller sat udenfor fællesskabet. Det er tid til et socialpolitisk paradigmeskifte, skriver de tre formænd i en fælles kronik.

Læs hele den fælles kronik bragt i Kristeligt Dagblad den 27. maj 2019


Børnerådet holder sommerferie

Hele juli holder Børnerådets sekretariat sommerferielukket. Vi er tilbage igen den 1. august. Vi ønsker alle børn og voksne en god sommer.