Månedsnyt fra Børnerådet juni 2014

02-06-2014

Børneindblik: 13-årige mangler viden om folkeskolereformen

Fire ud af ti elever i 7. klasse tror, at deres skole bliver dårligere efter folkeskolereformen. Kun hver sjette tror, at den bliver bedre. Børnene efterspørger mere information om reformen. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådets Børne- og Ungepanel.

Læs mere om undersøgelsen i ’Børneindblik nr. 5: 13-åriges syn på folkeskolereformen’ (pdf).

Børnerådets program til Folkemødet på Bornholm er nu klar på Børnerådets hjemmeside

Børnerådet sætter fokus på børn og unges rettigheder i psykiatrien, når vi inviterer til debatten ’Bæltefikseringer, sonder og masser og piller – debat om forholdene for børn og unge i psykiatrien’. Arrangementet finder sted fredag d. 13. juni kl. 14 i Institut for Menneskerettigheders telt på Folkemødet. Læs mere om debatten og se, hvor du ellers kan finde Per Larsen på Folkemødet.

Mere end 2.000 elever fra Børne- og Ungepanelet deltager i ny undersøgelse om medier

I disse uger svarer Børnerådets Børne- og Ungepanel på et spørgeskema om medier. Vi spørger blandt andet eleverne om, hvordan de selv bruger medier, hvad deres holdninger er til deres brug af medier, og om de kender deres digitale rettigheder. Undersøgelsens resultater bliver offentliggjort i 'Børneindblik nr. 7' i efteråret 2014.

Læs resultaterne fra tidligere undersøgelser i Børne- og Ungepanelet i 'Børneindblik'.

Gensyn med Børnerådets undersøgelse om børnehavebørns forventninger til skolestart

Sidste år i august offentliggjorde Børnerådet en undersøgelse blandt 1.000 børnehavebørn om deres forestillinger om livet i skolen. Undersøgelsen viste, at mens langt størstedelen glædede sig til de nye udfordringer, var der også en betragtelig gruppe, der forudså drillerier, skældud og faglige nederlag.

Læs eller genlæs undersøgelsen resultater i rapporten 'Skolen - set fra børnehaven' (pdf).

Nye webværktøjer til Børnerådets børnepaneler

I foråret 2015 vil børnene i Børnerådets to paneler møde en helt ny og spændende måde at svare på Børnerådets spørgsmål. I øjeblikket er vi nemlig i fuld gang med at udvikle og forbedre vores spørgeskemaer til Børnerådets Minibørnepanel og Børne- og Ungepanelet. Det nye webunivers skal gøre det endnu sjovere for børnene og de unge at svare på spørgsmål og give deres perspektiver på emner, der er relevante for dem og andre børn og unge i Danmark.

Projektet er en del af ’Børn som eksperter’, som er finansieret af Velux Fonden.