Månedsnyt fra Børnerådet august 2017

03-08-2017

Administrativ medarbejder til Børnerådet
Vil du være med til at opbygge og drive et nyt og velfungerende sekretariat i Billund? Eller kender du den, der ville være perfekt til jobbet? Børnerådet søger en administrativ medarbejder til det nye sekretariat i Billund. Ansøgningsfristen er den 9. august kl. 12.

Læs hele stillingsopslaget

Ny film skal lære børn og unge om deres rettigheder hos lægen
Børnerådet offentliggjorde for nylig en undersøgelse om børn i det somatiske system. Den viste blandt andet, at børn ikke bliver inddraget godt nok i deres egen behandling. Derfor har Børneportalen lavet en film til børn og unge om deres rettigheder, hvis de bliver syge. Filmen består af tre lektioner, der fokuserer på retten til at blive lyttet til, retten til at blive inddraget i sin egen behandling, og på gode råd til klassekammeraterne til en syg ven.

Se hele filmen ”Kend dine rettigheder – hvis du bliver syg” på Børneportalen.dk

Børnerådet opfordrer til retningslinjer for kønsmodificerende behandling af spædbørn
Børnerådet tilslutter sig vejledning og er b.la. glade for, at Sundhedsstyrelsen har inddraget bruger-organisationer i udarbejdelsen. Dog anbefaler Børnerådet at unge under 18 år ikke modtager irreversibel behandling samt efterlyser retningslinjer for kønsmodificerende behandling af spædbørn.

Læs hele høringssvaret og Børnerådets anbefalinger

Kommende undersøgelser: Syriske børneflygtninge og grønlandske børn
Danmark modtager i disse år flere flygtninge, end vi er vant til. En stor andel er børn, som flygter med deres familie, og mange af de børn kommer fra Syrien. En nye undersøgelse afdækker børneperspektivet på forholdene for børn, der er flygtet til Danmark. 

Derudover er Børnerådet ved at lægge sidste hånd på en undersøgelse om grønlandske børns livsvilkår i Danmark. Formålet er blandt andet at få viden om, hvad flytningen fra Grønland til Danmark betyder for deres liv, og hvilke tiltag der kan støtte dem i at blive inkluderet i danske børnefælleskaber.

Begge undersøgelser offentliggøres i september.

Læs mere om Børnerådets aktuelle projekter