Månedsnyt fra Børnerådet april 2019

01-04-2019

Stillingsopslag: Børnerådet søger en specialkonsulent til krydsfeltet mellem jura og politik
Vil du være med til at sikre, at børnenes stemme bliver hørt i den offentlige debat? Og vil du sammen med os sætte dagsordenen, når det handler om børns rettigheder og trivsel i alle livets aspekter? Så er stillingen som specialkonsulent i krydsfeltet mellem politik og jura måske noget for dig. Ansøgningsfristen er den 5. april 2019.

Læs hele stillingsopslaget

Børnerådets undersøgelse om de unges fritidsliv
I en ny undersøgelse fra Børnerådet sætter vi fokus på de unges fritidsliv. Vi har spurgt de unge i 9. klasse om, hvad det gode fritidsliv er for dem, hvad de bruger tiden på, og hvad de gerne vil have mere tid til. Undersøgelsen kortlægger tiden, hvor de unge ikke er i skole, og handler blandt andet om venner, familie, fritidsaktiviteter, lektier, sociale medier, ensomhed og trivsel.

Vi offentliggør undersøgelsen i april 2019

Høringssvar: Omsider kan anbragte børn og unge ikke længere pålægges egenbetaling for deres ophold
Børnerådet bifalder ændringen i serviceloven, som betyder, at anbragte børn og unge ikke længere kan pålægges egenbetaling for deres ophold, når de har fritidsjob eller indtægter fra formueafkast. Det er helt afgørende, at anbragte unge ikke oplever, at indtægterne for deres arbejde fratages dem, når de tager et fritidsjob.

Læs hele høringssvaret og Børnerådets anbefalinger